Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διοικητική Επιτροπή   /   Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων


Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων

dimitrisDimitriou_F1660428030.jpgΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε.

Κ.Βάρναλη 11, 152-33, Χαλάνδρι
Τηλ. 210/6849008 - 6944/322903
Fax. 210/6856012
Email:

dimitri_dimitriou@yahoo.gr

dd@ddimitriou.gr

advisor@acci.gr

 

 

O Δημήτρης Δημητρίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954 και σπούδασε στην σχολή πολιτικών μηχανικών του πανεπιστημίου της Ρώμης και στην αρχιτεκτονική σχολή του ίδιου πανεπιστημίου.

Ειδικότερα και μέχρι σήμερα το αρχιτεκτονικό γραφείο "δημήτρης δημητρίου και συνεργάτες" μελέτησε, επέβλεψε και κατασκεύασε περισσότερα από 400 κτίρια και συγκροτήματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων τα νέα Διοικητικά Δικαστήρια, τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, ξενοδοχειακά συγκροτήματα, συγκροτήματα μονοκατοικιών και εξοχικών κατοικιών, πολυκατοικίες, κτίρια γραφείων - καταστημάτων, εμπορικά κέντρα, έργα πρασίνου και άλλα.

Από το έτος 1981 δραστηριοποιείται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Το έτος 1988 ιδρύει την ανώνυμη τεχνική εταιρεία "Δ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Α.Ε." στην οποία παραμένει έως και σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος. Η εταιρεία δραστηριοποιείται επίσης στον τομέα της μελέτης και κατασκευής ιδιωτικών τεχνικών έργων.

Aπό το έτος 2002 είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και στο διάστημα 2006-2011 κατείχε την θέση του προέδρου του Βιομηχανικού Τμήματος του ΕΒΕΑ.

Από το 1981 είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) και του Πανελληνίου Συλλόγου Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ). Είναι επίσης μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΤΕΕ.

Έχει διατελέσει μέλος του Δ.Σ. στις εταιρείες ARCHITEKTONET A. E., BITSOS DEVELOPMENTA.E., ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Α.Ε., καθώς και στην HD CONSTRUCTA DOO που δραστηριοποιήθηκε στην αγορά ακινήτων της Σερβίας.

Στις δραστηριότητές του επίσης περιλαμβάνεται και η παροχή τεχνικών και επενδυτικών συμβουλών σε πολλές εταιρείες και επενδυτές της Ελλάδος και του Εξωτερικού σχετικά με θέματα κατασκευών, ανάπτυξης τουριστικών συγκροτημάτων και real estate projects.

Από τον Ιανουάριο 2012 έως και τον Δεκέμβριο του 2014 διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας στο Υπουργείο Οικονομικών. Ειδικότερα στα καθήκοντά του ήταν η εποπτεία της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Κληροδοτημάτων, των Κτηματικών Υπηρεσιών του Δημοσίου, που στόχο έχουν την καταγραφή, την προστασία και αξιοποίηση της δημόσιας ακίνητης περιουσίας, καθώς και των υπολοίπων διευθύνσεων της Γενικής Γραμματείας.

Από τον Φεβρουάριο 2013 έως τον Δεκέμβριο 2014 προΐστατο του Γραφείου Ελληνικού που ιδρύθηκε στο ίδιο Υπουργείο με σκοπό τον συντονισμό για την υλοποίηση της επένδυσης στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Από τον Δεκέμβριο του 2014 έως τον Ιούνιο 2015 διετέλεσε Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), η οποία διαχειρίζεται πάνω από 70.000 ακίνητα του Ελληνικού Δημοσίου.

Είναι πιστοποιημένο μέλος του RICS, ( Royal Institute of Chartered Surveyors) με εξειδίκευση στον τομέα του developmentconsulting, και από τον Νοέμβριο 2016 εξελέγει μέλος του Δ.Σ. του R.I.C.S. Ελλάδος.

Tο Δεκέμβριο του 2017 επανεκλέχθηκε Μέλος του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) και συγκεκριμένα ελέγχτηκε ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ, κατέχοντας τη θέση του «Υπευθύνου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων».

Γνωρίζει, Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά.

08/01/2018 ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

  • 
ΓΕΜΗ