Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διοικητική Επιτροπή   /   Μέλος ΔΕ


ΜΕΛΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

vasileiou_F977752828.jpg

ΝΙΚΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΜΕΛΟΣ Δ.Ε. ΕΒΕΑ
Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων
ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
BRIGHT ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Α.Ε.
Σοφοκλή Βενιζέλου 13, 14123, Λυκόβρυση, Αθήνα
Τηλ. 2102851304 / 6944961103
email
. nvasiliou@bright.gr, board@acci.gr

 

 Ο Νίκος Βασιλείου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Είναι κάτοχος πτυχίου μηχανολόγου μηχανικού με εξειδίκευση στην εξοικονόμηση ενέργειας συστημάτων φωτισμού και στην ανάπτυξη έργων ενεργειακής αποδοτικότητας κτιρίων.

Είναι Αντιπρόεδρος της εταιρείας ΜΠΡΑΙΤ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Α.Ε. από το 1989 που ιδρύθηκε. Ασχολείται με την ανάπτυξη της εταιρείας (τμήμα πωλήσεων, marketing και σχεδιασμού προϊόντων) και ασχολείται ενεργά με τον σχεδιασμό των προϊόντων, την διασφάλιση ποιότητας και τις εξαγωγές.

Η εταιρεία ΜΠΡΑΙΤ ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ Α.Ε. συγκαταλέγεται στις πιο σύγχρονες και δυναμικές επιχειρήσεις της Ευρώπης, με διεθνή αναγνώριση για τον σχεδιασμό, την παραγωγή και την εμπορία των φωτιστικών σωμάτων. Η εταιρεία έχει εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 35 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αμερική και συμμετέχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ο Νίκος Βασιλείου είναι εκλεγμένο μέλος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ) από το 2006, ενώ τον Μάϊο του 2012 ελέγχτηκε Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του ΕΒΕΑ και στις προσεχείς εκλογές του 2017 ελέγχτηκε ως μέλος της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ και υπέυθυνος της Διέυθυνσης Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων. Επίσης, είναι εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. της ΕΕΔΕ από το 2009, και κατέχει τη θέση του Προέδρου του Τομέα Ηγεσίας.

Διετέλεσε εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εξαγωγέων (ΠΣΕ), πρώην μέλος του Ελληνικού Κέντρου Επενδύσεων (ΕΛΚΕ), Πρόεδρος του Συμβουλίου Ποιότητας της DQS Hellas, του Δ.Σ. του InvestinGreece, μέλος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας, μέλος του Αραβοελληνικού Επιμελητηρίου Εμπορίου και Ανάπτυξης και τέλος μέλος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) - συμμετέχει στα επιχειρηματικά συμβούλια Ρωσίας και Λιβάνου και είναι ιδρυτικό μέλος του ΕλληνοΙνδικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Έχει διατελέσει και στέλεχος της ΚΙΠΑΕΑ. Τέλος συμμετέχει σε επιχειρηματικές αποστολές σε όλον τον κόσμο όπως Ινδία, Αμερική, ΗΑΕ, Ρωσία κ.α.

Έχει δώσει πολλές συνεντεύξεις στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης αλλά και στα διεθνή όπως “TheWallStreetJournal”, “InternationalNewYorkTimes”, “BBCRadio 4”, κ.α. και έχει συμμετάσχει ως ομιλητής σε διάφορα επιχειρηματικά συνέδρια.

Ο Νίκος Βασιλείου είναι παντρεμένος με την Λίλιαν Καρτσάτου και έχουν δύο παιδιά.

 

09/11/2018 ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ 

  • 
ΓΕΜΗ