Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διοικητική Επιτροπή   /   1ος Αντιπρόεδρος


Α’ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΑ: Εφραίμογλου - Κουνενάκη Σοφία

 kounenaki_F458852518.jpg

Η Α’ Αντιπρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κυρία Σοφία Κουνενάκη – Εφραίμογλου, είναι Εκλεγμένη Πρόεδρος του Εθνικού Επιμελητηριακού Δικτύου Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), Εκτελεστική Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού και Επικεφαλής του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», καθώς και Ταμίας Δ.Σ. του ALBA Graduate Business School και Μέλος στο Γενικό Συμβούλιο του ΣΕΒ. Είναι Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑΡΔΗΤΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕΩΝ Α.Ε. και Μέλος Δ.Σ. στην ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Α.Β.Ε.Τ.Ε. και στον Όμιλο LavipharmA.E.

 

Είναι Β’ Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Φορέα Β.Ε.Π.Ε. Τεχνόπολις - Ακρόπολις Α.Ε., Αντιπρόεδρος Δ.Σ. του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδος – Λατινικής Αμερικής, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. του Ελληνο-Ασιατικού Επιχειρηματικού Συμβουλίου, Μέλος στο Non-ExecutiveDirectorsClub και Μέλος στο Business Advisory Council του MBA International Programme του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Μανιατάκειου Ιδρύματος, καθώς και του Oργανισμού διαΝΕΟσις.

 

Το 2008, ως μέλος του ΔΣ του ΣΕΒ ηγήθηκε της δημιουργίας του Ελληνικού Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης και της προώθησής του στις επιχειρήσεις, καθώς και στη μετέπειτα ίδρυση του Ελληνικού Συμβουλίου Εταιρικής Διακυβέρνησης, στο 15μελές Συμβούλιo του οποίου, είναι σήμερα μέλος.

 

Η κυρία Κουνενάκη - Εφραίμογλου υπήρξε Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Vivodi Telecom και Πρόεδρος της χρηματιστηριακής εταιρείας Fortius Finance ΑΧΕΠΕΥ, τις οποίες η ίδια ίδρυσε. Έχει διατελέσει Μέλος Δ.Σ. στον ΣΕΒ, καθώς και μέλος Δ.Σ., επί έντεκα συναπτά έτη, στον Όμιλο Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. Έχει διατελέσει Mέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών του Υπουργείου Εξωτερικών.

 

Επιπλέον, επί σειρά ετών, δίδαξε στα Τμήματα Λογιστικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων, καθώς και Πληροφορικής του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Είναι κάτοχος πανεπιστημιακών πτυχίων και μεταπτυχιακών τίτλων στη Φιλοσοφία, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και τον Προγραμματισμό Η/Υ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ιταλικά και είναι μητέρα τριών παιδιών.

 

Έχει βραβευτεί από το ΕΒΕΑ και την Περιφέρεια Αττικής για την επιτυχή επιχειρηματική της δράση, καθώς και από την Ένωση Σμυρναίων, το Πολεμικό Ναυτικό, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τον Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού, τον Όμιλο Unesco και τον θεσμό των TourismAwards για την πολιτιστική της προσφορά στη χώρα. Επίσης, έχει βραβευτεί από το Rotary Ελλάδος για το κοινωνικό της έργο, καθώς και από την Λέσχη The Lions Club Of Athens Specialty New Voices και από το Who is Who International Awards για την στήριξή της στη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την προσφορά της στον πολιτισμό.

18/10/2021 ΠΗΓΗ: E.B.E.A. 

  • 
ΓΕΜΗ