Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Οι θέσεις του ΕΒΕΑ


Οι θέσεις του ΕΒΕΑ για την Εκπαίδευση, Κατάρτιση και τη Διά Βίου Μάθηση

Το ΕΒΕΑ καταρτίζει, συντονίζει και φροντίζει για την υλοποίηση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης που προωθούν την αναβάθμιση του ανθρωπίνου δυναμικού των επιχειρήσεων - μελών του

Υποβάλλει προτάσεις σε διάφορα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης και υλοποιεί τις δράσεις που απαιτούνται
Διοργανώνει σεμινάρια για την κατάρτιση των στελεχών των επιχειρήσεων σε σημαντικές θεματικές ενότητες, όπως marketing, πωλήσεων, διαχείριση ανθρωπίνων πόρων, περιβάλλον κ.α.

Και προτείνει την:

  • Αναθεώρηση του επαγγελματικού προσανατολισμού από τη ΒΆ Γυμνασίου, προκειμένου οι μελλοντικοί φοιτητές να γνωρίζουν τις προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης των διαφόρων κατευθύνσεων (αριθμός προσφερόμενων θέσεων απασχόλησης, χρόνος για την ανεύρεση εργασίας, αμοιβές μετά την αποφοίτηση)
  • Ανάπτυξη του θεσμού της πρακτικής άσκησης, διάρκειας μιας εβδομάδας ανά εξάμηνο, σε επιχειρήσεις, από τη ΒΆ Γυμνασίου
  • Προσαρμογή της εκπαίδευσης και κατάρτισης με την κοινωνία της γνώσης. Προγράμματα e-learning στα σχολεία και τα πανεπιστήμια. Δωρεάν ευρυζωνικές συνδέσεις για μαθητές και φοιτητές
  • Ενίσχυση της ιδιωτικής χρηματοδότησης για τα πανεπιστήμια, κυρίως μέσω της ανάπτυξης προγραμμάτων εκπαίδευσης ή έρευνας και της παροχής φορολογικών κινήτρων στις επιχειρήσεις, ώστε να συμμετέχουν σε αυτά.
  • Οργάνωση, σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις, υποτροφιών απασχόλησης και προσφορά ευκαιριών για πρακτική άσκηση

09/08/2016 ΠΗΓΗ: E.B.E.A.



 

  • 
ΓΕΜΗ