Μητρώο Επιχειρήσεων   /   Ειδικά Μητρώα   /   Εμπορικοί Αντιπρόσωποι


Προϋποθέσεις χορήγησης άδειας εμπορικού αντιπροσώπου εισαγωγής-εξαγωγής

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ (ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ):

  1. Αντίγραφο απολυτηρίου τουλάχιστον Λυκείου ή Δημόσιας Εμπορικής Σχολής ή άλλης ισοτίμου ή αντιστοίχου προς αυτές Σχολής της ημεδαπής ή αλλοδαπής.

  2. Πιστοποιητικό περί μη πτώχευσης από το Πρωτοδικείο Αθηνών, γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την υπηρεσία μας.

  3. Πιστοποιητικό από το Πρωτοδικείο Αθηνών ότι δεν τελεί υπό δικαστική συμπαράσταση γίνεται αυτεπάγγελτη αναζήτηση από την υπηρεσία μας.

  4. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86, ότι:

    1. δεν είναι υπάλληλος του ευρύτερου δημόσιου τομέα ή επιχείρησης, στην οποία συμμετέχει το Δημόσιο κατά οποιοδήποτε τρόπο και

    2. δεν εμπίπτει στις διατάξεις του αρθρ. 1 παρ. 4 του Π.Δ. 219/91 που προβλέπουν ποια πρόσωπα δεν μπορούν να είναι εμπορικοί αντιπρόσωποι.

    3. δεν έχει καταδικαστεί για κακούργημα ή για πλημμέλημα κλοπής, υπεξαίρεσης, απάτης, υπεξαίρεσης στην υπηρεσία, πλαστογραφίας ή κατάχρησης ενσήμων, απιστίας, ψευδορκίας, συκοφαντικής δυσφήμησης δόλιας χρεοκοπίας, καταδολίευσης δανειστών, τοκογλυφίας, λαθρεμπορίας, εμπορίας ναρκωτικών και εγκλήματα περί το νόμισμα.

  5. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας για τους Έλληνες ή διαβατηρίου για τους αλλοδαπούς μέλη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Για τους αλλοδαπούς τρίτων χωρών, απαιτείται επιπλέον άδεια ανεξάρτητης οικονομικής δραστηριότητας.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

  1. Η ισχύς των πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης και δικαστικής συμπαράστασης είναι τρίμηνη.

  2. Για να χορηγηθεί η Άδεια Εμπορικού Αντιπροσώπου θα πρέπει στην έναρξη επιτηδεύματος ή στην επέκταση δραστηριότητας της ΔΟΥ, να αναφέρεται ΚΑΔ με Αντιπροσωπείες Οίκων Εξωτερικού.

  3. Σε περίπτωση που το πρόσωπο είναι αλλοδαπός υπήκοος και μόνιμος κάτοικος εξωτερικού απαιτείται επίσης η προσκόμιση, πιστοποιητικού περί μη πτώχευσης, καθώς και δικαστικής συμπαράστασης, σε έλλειψη δε αυτών ισοδύναμου εγγράφου που χορηγείται από αρμόδια δικαστική αρχή της χώρας καταγωγής ή προέλευσης και που πληροί τις σχετικές απαιτήσεις της ελληνικής νομοθεσίας.

  4. Η ισοτιμία ή αντιστοιχία για τίτλους σπουδών αλλοδαπής δίνεται:
    1. Από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που αντιστοιχεί στην διεύθυνση διαμονής του αιτούντος την άδεια, για απόφοιτους Γενικού Λυκείου (τηλ. 210 5227627).

    2. Από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π., για τίτλους επαγγελματικής εκπαίδευσης (Λ. Εθνικής Αντιστάσεως 41, Νέα Ιωνία - τηλ. 210 2709111, 210 2709167).

    3. Από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π., για τίτλους Ανώτατης Εκπαίδευσης (Αγ. Κων/νου 54 τηλ. 210 5281000 - 210 5233312).


Δικαιολογητικό 1

Δικαιολογητικό 2

Αίτηση για χορήγηση αδείας ασκήσεως επαγγέλματος Εμπορικού Αντιπροσώπου (doc)

05/12/2018 ΠΗΓΗ: E.B.E.A.



 

  • 
ΓΕΜΗ