Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


BANG στο 1ο Athens Innovation Festival

Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε το workshopτου Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ – BANG, στο πλαίσιο του 1ου AthensInnovationFestival στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στο workshopπαρουσιάστηκε ο ρόλος και ο τρόπος λειτουργίας του Δικτύου από τον Πρόεδρο του BANGκαι Αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ κ. Παύλο Θωμόγλου, συμμετείχαν 3 επιχειρηματικοί Άγγελοι (Ι. Μαθιός, Α. Μπεκυράς, Φ. Θεοφύλακτος), o Σύμβουλος του BANGΚαθ. Π. Αλεξάκης, και 2 startupers(Β. Σιώρος | Ardus Tech, Ε. Κουτσουράκη | Kalathos) για να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από τις δράσεις του Δικτύου. Το workshop συντόνισε ο Δ/ντής του ΚεΜΕ – BANGEBEAΚαθ. Θ. Παλάσκας.

Ο Πρόεδρος του BANG κ. Παύλος Θωμόγλου δήλωσε χαρακτηριστικά «για να αναπτύξουμε τον θεσμό στην χώρα μας, το BANG και το ΕΒΕΑ έχουν ήδη προχωρήσει στα αναγκαία βήματα: α. παρέμβαση στην κυβέρνηση ώστε να προχωρήσει η νομική κατοχύρωση του ποιος είναι και πώς πρέπει να λειτουργεί ένας επιχειρηματικός άγγελος, β. ανάπτυξη ενός πραγματικού εθνικού δικτύου με τη συμμετοχή των κατά τόπους επιμελητηρίων και γ. επέκταση των διεθνών συνεργασιών με Ευρωπαϊκούς αλλά και παγκόσμιους θεσμούς όπως το Business Angels Europe και το GlobalEntrepreneurial Network».

 

 bang1_F-786817604.jpg

Οι ομιλητές του workshop (από τα αριστερά: Ι. Μαθιός, Π. Αλεξάκης, Α. Μπεκυράς, Θ. Παλάσκας, Π. Θωμόγλου, Β. Σιώρος, Ε. Κουτσουράκη, Φ. Θεοφύλακτος)

 

Μετά το τέλος των σύντομων ομιλιών έγιναν περισσότερες από 20 κατ’ιδίαν συναντήσεις Επιχειρηματικών Αγγέλων με τα παρευρισκόμενα startups. Αναμένουμε τα επιχειρηματικά τους σχέδια για να οργανώσουμε τα pitchτους και στους υπόλοιπους Αγγέλους του BANG.

 

 

 bang2_F1193415752.jpg

Συναντήσεις των startups με τους Θ. Παλάσκα, Φ. Θεοφύλακτο, Ι. Μαθιό και Α. Μπεκυρά

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα. Αργυρώ Βαρδαλά (210 33 82 350, avardala@acci.gr).

 

Περισσότερες πληροφορίες για το Δίκτυο των Επιχειρηματικών Αγγέλων του ΕΒΕΑ (www.businessangelsgreece.gr)

Το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων του Ε.Β.Ε.Α. (Δ.Ε.Α.-Ε.Β.Ε.Α.) δημιουργήθηκε το 2014 για να καλύψει ένα σημαντικό κενό στη χρηματοδότηση και υποστήριξη των νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Ο ρόλος του είναι να φέρει σε επαφή τους Επιχειρηματικούς Αγγέλους – μέλη του με τις επιχειρήσεις, οι οποίες υποβάλλουν επενδυτικές προτάσεις προς χρηματοδότηση με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Τα μέλη μοιράζονται την εμπειρία τους και, επεκτείνοντας τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες των επιχειρήσεων, συνεισφέρουν στην ανάπτυξη και στην απασχόληση. Το ύψος της χρηματοδότησης μπορεί να κινείται από λίγες δεκάδες χιλιάδες ευρώ έως τα 2,0 εκατ. ευρώ ανά επιχείρηση, ποσά τα οποία τα VCs και οι τράπεζες δεν καλύπτουν όταν πρόκειται για νεοφυείς εταιρίες ή επιχειρήσεις στο αρχικό στάδιο λειτουργίας τους.

Ο στόχος του Δικτύου για το 2018 είναι διττός, αφενός να διασυνδεθεί περαιτέρω με το οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων και αφετέρου να προσελκύσει περισσότερα μέλη (εύπορους ιδιώτες, επιχειρηματίες/διοικητικά στελέχη/εταιρείες) που ενδιαφέρονται για χρηματοδότηση ή παροχή διοικητικής βοήθειας προς καινοτόμες επιχειρήσεις κατά τα πρώτα στάδια λειτουργίας τους με τη δημιουργία του Εθνικού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων και τη συνεργασία των κατά τόπους Επιμελητηρίων.

23/11/2017 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ