Ανακοινώσεις


Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή επιχειρήσεων σε περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής στην έκθεση «MARKET EXPO» (05-07/10/2018)

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής προτίθεται να συμμετάσχει στην Έκθεση «MARKET EXPO», που θα πραγματοποιηθεί από 05-07 Οκτωβρίου 2018 στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo στα Σπάτα με επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που δραστηριοποιούνται εντός της χωρικής της αρμοδιότητας. Η «MARKET EXPO» είναι μια εξειδικευμένη έκθεση για την μικρή και οργανωμένη λιανική αλλά και την εστίαση. Παρουσιάζει την αγορά λιανικής πώλησης τροφίμων, ζαχαρωδών, γαλακτοκομικών, ποτών, προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και παραδοσιακών τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα. Προσελκύει χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού που πραγματοποιούν επιχειρηματικές συναντήσεις με τους συμμετέχοντες. Το συγκεκριμένο εκθεσιακό γεγονός διοργανώνεται από την εταιρεία ROTAA.E.

Η Περιφέρεια Αττικής θα επιδοτήσει το κόστος συμμετοχής κατά 60% για την ενοικίαση περιπτέρου, ενώ το υπόλοιπο 40% θα το επιβαρυνθούν οι ίδιοι οι εκθέτες. Το μέγεθος του χώρου που θα αναλογεί στον κάθε εκθέτη πιθανόν να είναι από 6 έως 10,50τ.μ. (θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών). Η τιμή ανά τ.μ. ανέρχεται στο ποσό των 160 € (πλέον Φ.Π.Α).

Προϋπόθεση για την συμμετοχή των επιχειρήσεων στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί εντός της Περιφέρειας ή η δραστηριότητα της επιχείρησης να συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Αττικής (εξαιρούνται οι τομείς ετικετοποίησης και διαφήμισης μιας εταιρείας καθώς και εταιρείες logistics). Διευκρινίζεται ότι δεν αρκεί μόνο η έδρα ή η αποθήκη μιας επιχείρησης να βρίσκεται εντός της Αττικής. Επιπλέον, θα δοθεί προτεραιότητα σε επιχειρηματικές δραστηριότητες συνεταιρισμών, ομάδων παραγωγών και εκθετών οι οποίοι είναι αμιγώς παραγωγοί ή μεταποιητές και δεν έχουν ξανασυμμετάσχει σε περίπτερο της Περιφέρειας. Τέλος, θα ληφθεί μέριμνα στο περίπτερο της Περιφέρειας να υπάρχουν εκθέτες από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Μετά την λήξη της πρόσκλησης ενδιαφέροντος και εφόσον υπάρξει ικανοποιητικός αριθμός συμμετοχών (τουλάχιστον 9 εκθέτες), η Περιφέρεια Αττικής θα δρομολογήσει τη συμμετοχή της στην «MARKET EXPO». Η επιλογή της θέσης που θα καταλάβει η κάθε επιχείρηση εντός του περιπτέρου της Περιφέρειας θα καθοριστεί μετά από κλήρωση.

Ως εκ τούτου καλούνται οι επιχειρήσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, που ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος ως εκθέτες στο περίπτερο της Περιφέρειας Αττικής να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την 17/6/2018 με αίτησή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση agrotiki1@patt.gov.gr ή στο fax της υπηρεσίας 2132065020. (Δεν θα γίνονται δεκτές, ανυπόγραφες αιτήσεις και χωρίς τη σφραγίδα της επιχείρησης).

Η αίτηση πρέπει να συνοδεύεται από:

1)    παραστατικά που αποδεικνύουν ότι η επιχείρηση είτε παράγει είτε τυποποιεί -μεταποιεί  το προϊόν της εντός της Αττικής (π.χ άδεια λειτουργίας σε ισχύ, τιμολόγια ή άλλο επίσημο έγγραφο από το οποίο συνάγεται ότι η παραγωγή, η μεταποίηση ή η τυποποίηση γίνεται στην Αττική)

2)    την συνημμένη υπεύθυνη δήλωση, υπογεγραμμένη από τον υπεύθυνο και σφραγισμένη με την σφραγίδα της επιχείρησης

 

 

Περισσότερες πληροφορίες στην Περιφέρεια Αττικής

κ. Μπιτακλή Ελένη τηλ: 2132065772

κ. Σταυρουλάκη Βασιλική τηλ:2132065770

κ. Αντωνόπουλος Αθανάσιος τηλ: 2132065771

 

 

05/07/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων


DOWNLOADS
Yp_F1667957446.dilosimarketexpo.doc aitisiekthetiMARKETEXPO_F1831037441.doc

 

  • 
ΓΕΜΗ