Σημαντικές Ανακοινώσεις


Πληροφορίες για απόπειρα απάτης από γαλλική εταιρεία.

         Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων μας ενημέρωσε με σχετική επιστολή αναφορικά με το ενδιαφέρον που φέρεται να εκδηλώθηκε από γαλλική εταιρεία με την επωνυμία SODES DISTRIBUTION για εισαγωγές από την Ελλάδα, είτε μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας αλλά και απευθείας προς εταιρεία βοτάνων, σε εταιρείες που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σας γνωρίζουμε ότι έχουν παρουσιαστεί δύο κρούσματα απόπειρας απάτης, και τα οποία υπέπεσαν στην αντίληψή μας, όπου και χρησιμοποιούνται τα στοιχεία της εν λόγω εταιρείας.

         Η φερόμενη ως ενδιαφερόμενη εταιρεία με την επωνυμία SODES DISTRIBUTION SOCIETE D'EXPLOITATION DE SUPERMARCHES DISTRIBUTION και συντόμευση SODES DISTRIBUTION που έχει την έδρα της στο Rue du Souvenir, 44850 LIGNÉ και είναι εγγεγραμμένη στο αντίστοιχο γαλλικό ΓΕ.ΜΗ. (R.C.S.) της πόλης Νantes με αριθμό 423 603 497 (Siren) (και αριθμό Siret 42360349700011), η δραστηριότητα της εταιρείας είναι υπεραγορά (supermarket). Πρόκειται για υπαρκτή και υγιή εταιρεία, ωστόσο τα στοιχεία της χρησιμοποιούνται από άτομα υποκρινόμενα εκπροσώπους της, (εν προκειμένω τον Διευθύνοντα Σύμβουλό της, κ. Sebastien Besnard).

    Η επαφή γίνεται με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο από ηλεκτρονικές διευθύνσεις: sebbesnard@sodesdistribution.com και f.financiere@sudvendeedistributionsvd.com, στη δεύτερη εκ των οποίων φαίνεται να χρησιμοποιούνται στοιχεία έτερης εταιρείας στο χώρο των υπεραγορών, της SUD VENDEE DISTRIBUTION (SVD) η οποία έχει την έδρα της σε τρίτη περιοχή (85200 Fontenay Le Compte). Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που αναφέρονται στην επικοινωνία της φερόμενης ως ενδιαφερόμενη SODES DISTRIBUTION με τις ελληνικές εξαγωγικές εταιρείες, είναι : 0033 (0) 756 908 500 και 0033 (0)533 520 614, δεν ανήκουν σε μεγάλους παρόχους τηλεφωνικής επικοινωνίας στη Γαλλία, αλλά θα μπορούσαν να είναι τύπου “καρτοκινητά”.Η πρόσκληση ενδιαφέροντος για εισαγωγές δεν μπορεί να προέρχεται από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εν λόγω εταιρείας, η οποία είναι όμιλος εταιρειών. Το Γραφείο μας, κατόπιν έρευνας, εν συνεχεία αιτήματος της ελληνικής εταιρείας προς εξακρίβωση στοιχείων και αξιοπιστίας της γαλλικής, είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με την φερόμενη ως ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω τηλεφωνικού αριθμού αποκτημένου από ανεξάρτητη πηγή. Στην εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία μας είχε γνωστοποιηθεί ότι ο Γενικός Διευθυντής ουδέποτε προβαίνει σε παραγγελίες και ότι είχαν χρησιμοποιηθεί ξανά τα στοιχεία της εταιρείας τους σε περιπτώσεις απόπειρας απάτης οι οποίες είχαν υποπέσει στην αντίληψή τους.

        Επειδή στη γαλλική αγορά, έχουν παρουσιαστεί, κατά καιρούς, κρούσματα προσπαθειών εξαπάτησης και εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων, από άτομα υποκρινόμενα εκπροσώπους υπαρκτών, υγιών γαλλικών επιχειρήσεων, με τις οποίες ουδεμία σχέση διατηρούν, με στόχο ενδεχόμενες εξαγωγές προς την γαλλική αγορά, χρήσιμο θα ήταν η ελληνική εξαγωγική εταιρεία να επικοινωνεί απευθείας με τηλέφωνα επικοινωνίας από ανεξάρτητη πηγή (και όχι ενδεχομένως από τα στοιχεία που αναγράφονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας), ώστε να εξακριβώνει κάθε φορά το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας.

26/09/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ