Σημαντικές Ανακοινώσεις


Πληροφορίες για απόπειρα απάτης από γαλλική εταιρεία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων ενημερώνει με σχετική επιστολή, αναφορικά με το ενδιαφέρον που φέρεται να εκδηλώθηκε από γαλλική εταιρεία με την επωνυμία SAS ATTINDIS για εισαγωγές από την Ελλάδα διαφόρων προϊόντων (ελαιόλαδο, χαλιά κ.ά.), και κατόπιν έρευνας του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Παρισίων διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για απόπειρα απάτης.

Η φερόμενη ως ενδιαφερόμενη εταιρεία με την επωνυμία SAS ATTINDIS, με έδρα στο Zone Industrielle La Paix Faite, France, 62170 Attin και εγγεγραμμένη στο αντίστοιχο γαλλικό ΓΕ.ΜΗ. (R.C.S.) της πόλης Boulogne-Sur-Mer με αριθμό 398 400 812 00010, αποτελεί την έδρα της εταιρείας είναι υπεραγορά του ομίλου E Leclerc (supermarket). Πρόκειται για υπαρκτή και υγιή εταιρεία, ωστόσο τα στοιχεία της χρησιμοποιούνται από άτομα υποκρινόμενα εκπροσώπους της, (εν προκειμένω τον Γενικό Διευθυντή, κ. Marc DEBERT).

Ωστόσο, οι δ/νσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τις ελληνικές επιχειρήσεις (info@attindis.com και enquiry@attindis.com), όσο και ο αριθμός τηλεφώνου και fax (T.+33(0)9 70 73 48 56 / F.+33(0)9 70 73 48 56) δεν συμπίπτουν με τα στοιχεία επικοινωνίας που περιέχονται σε έγκριτη βάση δεδομένων, στην οποία είναι συνδρομητής του Γραφείου Ο.Ε.Υ. Παρισίων. Επιπλέον, καθώς η εταιρεία ATTINDIS είναι όμιλος εταιρειών, που το 2017 κατέγραψε κύκλο εργασιών ύψους 49.793.000 €, είναι απίθανο το αίτημα συνεργασίας να προέρχεται απευθείας από τον Γενικό Διευθυντή αυτής (κ. Marc DEBERT).

Σε συνέχεια των σχετικών αιτημάτων, το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων επικοινώνησε τηλεφωνικώς με την φερόμενη ως ενδιαφερόμενη εταιρεία, μέσω τηλεφωνικού αριθμού αποκτημένου από ανεξάρτητη πηγή. Στην εν λόγω τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γενικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Marc DEBERT γνωστοποιήθηκε ότι ουδέποτε προέβη στις σχετικές παραγγελίες και ότι καθώς τα στοιχεία της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά σε περιπτώσεις απόπειρας απάτης σε διάφορες χώρες, η εταιρεία έχει ήδη προβεί στην κατάθεση μήνυσης κατά αγνώστου.

Επειδή στη γαλλική αγορά, έχουν παρουσιαστεί, κατά καιρούς, κρούσματα προσπαθειών εξαπάτησης και εις βάρος ελληνικών επιχειρήσεων, από άτομα υποκρινόμενα εκπροσώπους υπαρκτών, υγιών γαλλικών επιχειρήσεων, με τις οποίες ουδεμία σχέση διατηρούν, με στόχο ενδεχόμενες εξαγωγές προς την γαλλική αγορά, χρήσιμο θα ήταν η ελληνική εξαγωγική εταιρεία να επικοινωνεί απευθείας με τηλέφωνα επικοινωνίας από ανεξάρτητη πηγή (και όχι ενδεχομένως από τα στοιχεία που αναγράφονται στα ηλεκτρονικά μηνύματα του φερόμενου ως εκπροσώπου της εταιρείας), ώστε να εξακριβώνει κάθε φορά το ενδιαφέρον της γαλλικής εταιρείας.

Περισσότερες πληροφορίες :

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Παρισίων

Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 10.00-17.30

Τηλέφωνο: (00331) 47202660, 4709215, 47201245

ΦΑΞ: (00331) 40701904

Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom-paris@mfa.gr

22/10/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ