Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Διεθνών Σχέσεων   /   Ανακοινώσεις Τμήματος Διεθνών Σχέσεων


Λήψη από τον Καναδά προσωρινών δασμολογικών μέτρων για επτά κατηγορίες προϊόντων χάλυβα

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών κάνει γνωστό στα μέλη του και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οτάβας μας ενημέρωσε με σχετικό έγγραφο για την επιβολή δασμών σε επτά κατηγορίες προϊόντων χάλυβα. Τα μέτρα αυτά, με ημερομηνία έναρξης την 25η τρέχοντος, θα είναι, στο στάδιο αυτό, τουλάχιστον προσωρινά, και θα ισχύσουν για περίοδο 200 ημερών, μέχρι να αποφανθεί για τη νομιμότητα τους το καναδικό Δικαστήριο Διεθνούς Εμπορίου (Canadian International Trade Tribunal).

Στόχος της Οτάβας είναι η διασφάλιση της εγχώριας παραγωγής από κρούσματα dumping που εμφανίσθηκαν μετά την επιβολή των αντίστοιχων δασμών από τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις σε ό,τι αφορά στην χώρα μας, το μέτρο αυτό θα μπορούσε να επηρεάσει τις εξαγωγές στον Καναδά επιχρωματισμένου χάλυβα (prc-painted). μόνον όμως στην περίπτωση αύξησης του όγκου των εξαγωγών πάνω από τον συνήθη (με μία προσαύξηση της τάξεως του 2% περίπου).

 

Γραφείο Ο.Ε.Υ. Οττάβας

Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 16.00-23.00

Τηλέφωνο: +1 613 238 6271 (3), ext. 105

ΦΑΞ: +1 613 238 5676

Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom-ottawa@mfa.gr

29/10/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ