Υπηρεσίες ΕΒΕΑ   /   Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων   /   Συνέδρια   /   Συνέδρια στο Εξωτερικό


7° Συνέδριο HE για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις (Γενεύη, 26-28 Νοεμβρίου 2018)

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει με σχετικό έγγραφο της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στον ΟΗΕ - Γενεύη ότι διοργανώνεται Συνέδριο, υπό τον τίτλο "Business respect for human rights- building on what works", στη Γενεύη, από 26 έως 28 Νοεμβρίου 2018.

Το εν' λόγω Φόρουμ αποτελεί σημαντικό γεγονός στον τομέα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και σε περυσινή διοργάνωση παρευρέθησαν συνολικά 2500 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων, εκπρόσωποι ΜΚΟ και άλλων οργανώσεων, όπως συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις, εκπρόσωποι κρατών, αλλά και επιχειρήσεων (κυρίως πολυεθνικών, μεταξύ των οποίων Primark, Espriit, Repsol, Unilever, Microsoft, Shell, Enel Group, IKEA, Marks and Spencer, Coca Cola, H&M, Compass Group, McDonalds, Walt Disnry κ.α.). Συνολικά περίπου το 25% των συμμετεχόντων στο Φόρουμ προερχόταν από τον επιχειρηματικό κόσμο. Στο παρελθόν δε έχουν μετάσχει και εκπρόσωποι ελληνικών επιχειρήσεων.

Βασική ιδέα φέτος και κύρια θεματική του Φόρουμ είναι η εταιρική δέουσα επιμέλεια (corporate due diligence), ενώ παράλληλα θα εξεταστούν αναδυόμενες πρακτικές, προκειμένου να δοθούν κίνητρα τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και στις εμπλεκόμενες οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών για βέλτιστες πρακτικές ιδίως στον τομέα της καινοτομίας.

Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν και κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, δηλαδή έως και τις 28.11.2018 (πληροφορίες για διαδικασία εγγραφής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://reg.unog.ch/event/18936/)

Αναλυτικές πληροφορίες αναφορικά με το πρόγραμμα θα βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.ohchr.org/EN/Issues/Business/Forum/Pages/2018ForumBHR.aspx

02/11/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ