Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Συνάντηση μελών Δ.Ε. ΕΒΕΑ με την υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ.Κ. Παπακώστα-Σιδηροπούλου

Η αποτελεσματική και συντονισμένη δράση για τον περιορισμό και την εξάλειψη της μάστιγας του παραεμπορίου αποτέλεσε το αντικείμενο συνάντησης εργασίας στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μεταξύ της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κας Παπακώστα-Σιδηροπούλου Κατερίνας και αντιπροσωπείας μελών της Διοικητικής Επιτροπής του ΕΒΕΑ.

Από πλευράς ΕΒΕΑ, παρέστησαν ο κ. Μωραΐτης Χαράλαμπος, γενικός γραμματέας ΕΒΕΑ, ο κ. Γεωργάκης Σταύρος, υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, ο κ. Δημητρίου Δημήτριος, υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων, ο κ. Βασιλείου Νικόλαος, υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων.

Από πλευράς υπουργείου, την κυρία Παπακώστα - Σιδηροπούλου πλαισίωναν ο Προϊστάμενος Κλάδου Τάξης Ταξίαρχος Δημήτριος Αθανασόπουλος, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Ταξίαρχος Αθανάσιος Κοκκαλάκης, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Γενικής Αστυνόμευσης/Α.Ε.Α. Αστυνομικός Διευθυντής Χρήστος Μανούρας και ο Βοηθός Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Σκούρας. Η κα Παπακώστα - Σιδηροπούλου και οι επιτελείς του υπουργείου αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς της πολιτείας για την εξάλειψη του φαινομένου του παραεμπορίου, καθώς και τις δράσεις που στο άμεσο μέλλον σχεδιάζει η ηγεσία του υπουργείου προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ εκτίμησαν ότι η αστυνόμευση του κέντρου της Αθήνας παρουσιάζει βελτίωση.

Από πλευράς ΕΒΕΑ, τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι πάνω σε πρακτικά και καθημερινά προβλήματα, όπως τα βιώνει η επιχειρηματική κοινότητα και ο εμπορικός κόσμος. Ο γενικός γραμματέας κατέθεσε, εκ μέρους του προέδρου κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης του ΕΒΕΑ για την πάταξη του παραεμπορίου και λαθρεμπορίου. Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ αναγνώρισε τις προσπάθειες που γίνονται από πλευράς υπουργείου. Πάγια πρόταση του ΕΒΕΑ αποτελεί η σύσταση ενός ξεχωριστού οργάνου καταπολέμησης του παραεμπορίου κατά το πρότυπο της ΑΑΔΕ, που αποδεδειγμένα έχει σημαντικές επιτυχίες στην καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων και καπνικών προϊόντων.

Τέλος, συμφωνήθηκε από τις δύο πλευρές να υπάρξει στενότερη συνεργασία, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος του επιμελητηριακού θεσμού για την εξυγίανση και τη βελτίωση των συνθηκών της αγοράς.

28/11/2018 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ