Ανακοινώσεις


Προσωρινές οδηγίες κινήσεων κεφαλαίων για τις εμπορικές τράπεζες από Σύνδεσμο Εμπορικών Τραπεζών στο Λίβανο

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική ενημέρωση από την Β8 Διεύθυνση, ότι στο πλαίσιο των προσωρινών οδηγιών κινήσεων κεφαλαίων για τις εμπορικές τράπεζες που συμφώνησε η Ένωση Τραπεζών του Λιβάνου και ήδη από την επανέναρξη λειτουργίας τους (19/11), ορισμένες τράπεζες της χώρας έχουν παγώσει πιστωτικές διευκολύνσεις για τους εισαγωγείς.

Τούτο έχει ως αποτέλεσμα την εκ μέρους τους αδυναμία εξόφλησης πληρωμών για εμπορεύματα που παραγγέλνουν ή που βρίσκονται ήδη υπό διαμετακόμιση στο Λίβανο, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή και φόβους για ελλείψεις, μεταξύ άλλων.

Ειδικά για τους εμπόρους/εισαγωγείς ζητούνται από τις τράπεζες παλαιότερα τιμολόγια, εμβάσματα και άλλες πράξεις που αποδεικνύουν την ανάγκη μεταφοράς ποσών στο εξωτερικό, πλην όμως για την εκκαθάρισή τους απαιτείται χρόνος 24 ωρών προς έγκριση ή μη από τις αρμόδιες διευθύνσεις των τραπεζών. Ταυτόχρονα, διευκολύνονται οι ήδη έχοντες λογαριασμό σε χώρες του εξωτερικού. Σημειώνεται ότι από Τράπεζα σε Τράπεζα παρατηρούνται διαφοροποιήσεις στα εβδομαδιαία μετρητά.

 

16/12/2019 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ