Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Διεθνών Σχέσεων   /   Ανακοινώσεις Τμήματος Διεθνών Σχέσεων


Νέο Πιστοποιητικό Εισαγωγής Οργανικών Προϊόντων Ε.Ε. στη Νότιο Κορέα.

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφόρηση από το Γρεφείο Ο.Ε.Υ. στη Σεούλ, ότι η αρμόδια Κορεατική Υπηρεσία Διαχείρισης Ποιότητας Γεωργικών Προϊόντων (Agricultural Products Quality Management Service - NAQS) έχει εκδώσει τροποποιημένο πιστοποιητικό εισαγωγής οργανικών επεξεργασμένοι γεωργικών προϊόντων, το οποίο πρέπει ανυπερθέτως να συνοδεύει τα εξαγόμενα από την Ε.Ε. προς την Κορέα οργανικά προϊόντα.

Το νέο πιστοποιητικό, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ μαζί με τις οδηγίες συμπλήρωσής του, διαφέρει από το προηγούμενο κυρίως στο πεδίο (3) - Certification Number, το οποίο αφορά τον κωδικό που έχει αποδοθεί από τους εγκεκριμένους από την Κορέα Ευρωπαϊκούς Οργανισμούς Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων στους παραγωγούς των τελικών, επεξεργασμένων προϊόντων (final manufacturers).

Επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι το νέο πιστοποιητικό θα πρέπει να συνοδεύει όλα τα οργανικά προϊόντα της Ε.Ε. που θα εξαχθούν προς την Κορέα από 1ης Ιανουαρίου 2020. Σε διαφορετική περίπτωση, είτε τα προϊόντα θα επιστρέφονται στην χώρα αποστολής ή θα εισέρχονται στην Κορέα ως συμβατικά, χωρίς την αναγνώριση της βιολογικής πιστοποίησης. Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις, οι Οργανισμοί Πιστοποίησης ή οι ενδιαφερόμενες ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο email organic@korea.kr, σε προσοχή κ.κ. JUNG Choi-Hee ή CHO Ju-Hyun.

20/12/2019 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων


DOWNLOADS
2019_12_20_10_35_50_F1349195079.pdf

 

  • 
ΓΕΜΗ