Υπηρεσίες ΕΒΕΑ   /   Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων   /   Συνέδρια   /   Συνέδρια στο Εξωτερικό


6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO), Φλάνδρα, 1-3.06.2020 και 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Καινοτομίας Γαστρονομικού Τουρισμού (2nd Gastronomy Tourism Start-Up Competition)

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει για την διοργάνωση του 6ου Παγκόσμιου Φόρουμ Γαστρονομικού Τουρισμού του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (UNWTO) που πρόκειται να λάβει χώρα ως παράλληλη εκδήλωση ο 2ος Διεθνής Διαγωνισμός Καινοτομίας Γαστρονομικού Τουρισμού (2nd Gastronomy Tourism Start-Up Competition).

Ο εν λόγω Διεθνή Διαγωνισμός (πρωτοβουλία του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και του Βασκικού Κέντρου Γαστρονομίας) ξεκίνησε το 2019, στον οποίο υπεβλήθησαν, περισσότερες από 300, πρωτοβουλίες τουριστικής ανάπτυξης, καινοτόμο λογισμικό αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις, από 84 χώρες), πρόκειται να επαναληφθεί και το 2020 (Φλάνδρα, 1- 3.0.2020).

Στον επερχόμενο διαγωνισμό πρόκειται να προκηρυχθούν δύο (2) βραβεία σε συνεργασία και με Κέντρο Φροντίδας της TUI (TUI Care Foundation):

  • το πρώτο βραβείο απευθύνεται σε πρωτοβουλίες που είναι καινοτόμες και αειφόρες και ο νικητής του συγκεκριμένου βραβείου πρόκειται να τύχει συμβουλευτικής υποστήριξης από ειδικούς του Βασκικού Κέντρου Γαστρονομίας και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμου για τη δημιουργία ενός πιλοτικού έργου ενώ το έργο θα παρουσιαστεί και στο 6ο Παγκόσμιο Φόρουμ Γαστρονομίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Δίκτυο Γαστρονομικών Δράσεων (Culinary Actions Network), το οποίο προσφέρει συμβουλευτική καθοδήγηση (mentoring), παρακολούθηση (monitoring) αλλά και τη δυνατότητα ανάπτυξης του έργου με τη χρήση των πιο σύγχρονων ψηφιακών εργαλείων
  • το δεύτερο βραβείο πρόκειται να απονεμηθεί στην mo ανατρεπτική (disruptive) νεοφυή επιχείρηση γαστρονομικού τουρισμού, η οποία και πρόκειται να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα πιλοτικό πρόγραμμα, με τη βοήθεια του Βασκικού Γαστρονομικού Κέντρου, να λάβει οικονομική υποστήριξη για την κάλυψη των εξόδων επιτάχυνσης εκκίνησης (start up acceleration process), μέσω του Προγράμματος, “Culinary Action” του ανωτέρω Κέντρου καθώς και την κάλυψη εξόδων ταξιδιού και διαμονής, μέχρι του ποσού των € 3.000.

Επισημαίνουμε ότι καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης συμμετοχής είναι η 6.4.2020, ενώ περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στον διαδικτυακό τόπο: www.gastronomvtourismventures.org

 

04/03/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ