Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση συμμετοχής στον #HackCoronaGreece - Μαραθώνιο Διαγωνισμό Τεχνολογίας και Καινοτομίας, από 2 έως 12 Απριλίου 2020

Η Θερμοκοιτίδα νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας (Θ.Ε.Α.)  του Ε.Β.Ε.Α., συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία #HackCoronaGreece, στο πλαίσιο της συλλογικής προσπάθειας που επιτελείται και στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Το #HackCoronaGreece είναι ένα hackathon - Μαραθώνιος Τεχνολογίας και Καινοτομίας, που έχει ως στόχο την εύρεση έξυπνων και γρήγορων λύσεων αναφορικά με την παγκόσμια κρίση που έχει προκληθεί από τον νέο ιό COVID-19. Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεκινούν την Πέμπτη, 2 Απριλίου και διαρκούν έως και την Τρίτη, 7 Απριλίου 2020. Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει διοργανώσεις που θα αναπτύσσονται ανά τακτά διαστήματα για να καλύψουν πολλές από τις επείγουσες ανάγκες της κοινωνίας. 

Η πρωτοβουλία HackCorona ξεκίνησε από την ομάδα του Data Natives για να ενεργοποιήσει την παγκόσμια κοινότητα των 78.000 data scientists, προγραμματιστών, επαγγελματιών της υγείας, και επιχειρηματιών  με σκοπό την επίλυση και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργεί η πανδημία του νέου ιού COVID-19.

Η πρωτοβουλία αυτή υιοθετείται και στην Ελλάδα και δημιουργεί το HackCorona Greece. Τα ελληνικά οικοσυστήματα ψηφιακής υγείας και καινοτομίας, κοινωνικοί εταίροι, πανεπιστήμια, ερευνητικά ινστιτούτα, μονάδες υγείας και ενεργοί πολίτες  ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για μια συνεργατική προσέγγιση στην επίλυση των πιο δύσκολων ζητημάτων που προκύπτουν από την πανδημία του κορωνοϊού. 

Η διαδικτυακή διοργάνωση συγκεντρώνει ανθρώπους που δουλεύουν σε πολυεπιστημονικές νεοσύστατες ομάδες για περιορισμένο χρόνο ώστε να παρουσιάσουν προτάσεις και λύσεις πάνω σε θέματα που απασχολούν διεθνείς οργανισμούς, πολυεθνικές οργανώσεις, κυβερνήσεις και φορείς για την αντιμετώπιση της  τρέχουσας κρίσης του κορωνοϊού.

Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, οι ομάδες λαμβάνουν επαγγελματική υποστήριξη και καθοδήγηση από τους διοργανωτές και τους μέντορες πάνω στις προτάσεις τους για να τις αναπτύξουν γρήγορα και να εφαρμόσουν τις λύσεις τους.H ΕΕΛΛΑΚ, το eHealthForum και το ελληνικό οικοσύστημα ψηφιακής υγείας συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία και κινητοποιούν τα δίκτυά τους που αποτελούνται από επιστήμονες της πληροφορικής και της υγείας, ερευνητές, επαγγελματίες της υγείας και ενεργούς πολίτες. 

Το HackCorona σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από την εταιρεία Dataconomy στο πλαίσιο της συνεργασίας της με το ΕΔΥΤΕ  και το eHealthForum. Ο κώδικας των εφαρμογών του HackCorona θα είναι ελεύθερα διαθέσιμος στο github, με την άδεια European Union Public Licence (EUPL), ενώ το “Δίκτυο Ψηφιακής Καινοτομίας ενάντια στον Κορονοϊό” διοργανώνεται με την τεχνική εποπτεία του ΕΔΥΤΕ, στο πλαίσιο του gov.gr

Για να δείτε όλους τους συμμετέχοντες και περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανωτέρω πρωτοβουλία, καθώς και για την υποβολή της συμμετοχής σας πατήστε εδώ

 

02/04/2020 ΠΗΓΗ: ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ



 

  • 
ΓΕΜΗ