Ανακοινώσεις


Θέματα πρόσβασης στην ιαπωνική αγορά αιολικής ενέργειας

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο ΟΕΥ στο Τόκυο ότι η Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ιαπωνία καταβάλει προσπάθεια χαρτογράφησης των εμποδίων πρόσβασης στην ιαπωνική αγορά, στους τομείς ενέργειας, μεταφορών, υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και δημοσίων συμβάσεων.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στα εμπόδια πρόσβασης στην αγορά των κοινοτικών επιχειρήσεων, τα οποία σχετίζονται με την διαδικασία υποβολής προσφορών για έργα αιολικής ενέργειας ανοικτής θάλασσας. Η εν λόγω διαδικασία φαίνεται να μην εξασφαλίζει ίσους όρους πρόσβασης για τις ευρωπαϊκές και ιαπωνικές επιχειρήσεις και ως εκ τούτου η ΕΕ επιδιώκει την συλλογή πληροφοριών προκειμένου να παρέμβει για την αντιμετώπισή του ζητήματος, μέσω διαβουλεύσεων με τους Ιάπωνες ομολόγους της .

Κατόπιν τούτου, κρίνεται χρήσιμη η παροχή πληροφόρησης σχετικά με το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών επιχειρήσεων για την εν λόγω αγορά αιολικών πάρκων, καθώς και τις εκτιμήσεις τους για τον ανταγωνισμό και τα προβλήματα στη διαδικασία συμμετοχής στους διαγωνισμούς και γενικότερα απόψεις τους για ενδεχόμενη συζήτηση του ζητήματος αυτού με τις ιαπωνικές αρχές.

Τυχόν σχετικές απόψεις μπορούν να αποσταλούν μέχρι 20 Μαΐου 2020, στο Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο (ecocom-tokyo@mfa.gr), με κοινοποίηση τη Β8 Δ/νση του Υπουργείου Εξωτερικών (b08@mfa.gr), προκειμένου να διαβιβαστούν στην Αντιπροσωπεία της ΕΕ στην Ιαπωνία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε από το Γραφείο ΟΕΥ Τόκυο:

Ωράριο (ώρα Ελλάδος): 09:00-18:00,Θ:+6 ΩΡΕΣ, Χ:+7 ΩΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
 
Τηλέφωνο: +81-3-34045853 34041195
 
ΦΑΞ: +81-3-34045845
 
Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom-tokyo@mfa.gr 

12/05/2020 ΠΗΓΗ: ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



 

  • 
ΓΕΜΗ