Ανακοινώσεις


Μεγάλη Βρετανία: Εκστρατεία ''Keep Business Moving''

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφόρηση από την Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα ότι αυτή την εβδομάδα, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ξεκίνησε μια νέα επικοινωνιακή εκστρατεία για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις της ΕΕ να προετοιμαστούν για το τέλος της μεταβατικής περιόδου. Το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την τελωνειακή ένωση και την αγορά της ΕΕ στις 31 Δεκεμβρίου 2020, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων και θα υπάρξει μια σειρά εγγυημένων αλλαγών για τις οποίες οι επιχειρήσεις της ΕΕ θα πρέπει να προετοιμαστούν.

Η εκστρατεία "Keep Business Moving", θα κατευθύνει τους εμπόρους της ΕΕ σε έναν ειδικό ιστότοπο, https://www.gov.uk/eubusiness, ο οποίος θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με ενέργειες για να συνεχιστούν ομαλά οι συναλλαγές με το Ηνωμένο Βασίλειο, στο τέλος του έτους. Η σελίδα θα ενημερωθεί με περισσότερες πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένων διαδικτυακών σεμιναρίων και εκδηλώσεων του κλάδου, τις επόμενες εβδομάδες και μήνες.

Αυτή η επικοινωνιακή προσπάθεια συμπληρώνει την εγχώρια εκστρατεία της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου, η οποία περιγράφει ορισμένα από τα βήματα που θα πρέπει να κάνουν οι επιχειρήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου για να προετοιμαστούν.

Οι προτεραιότητές τους είναι να συνεργάζονται στενά με τους ευρωπαίους εταίρους, τις εταιρείες και τις επιχειρηματικές ενώσεις, για να βοηθήσουν στην προετοιμασία των επιχειρήσεων της ΕΕ για τις αλλαγές, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν ομαλά τις συναλλαγές τους με το Ηνωμένο Βασίλειο μετά το τέλος της μεταβατικής περιόδου.

Ως η πέμπτη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και μια αγορά με πολλούς τομείς, το Ηνωμένο Βασίλειο θα συνεχίσει να αποτελεί ισχυρό εμπορικό εταίρο για τις επιχειρήσεις της ΕΕ.

Περισσότερες πληροφορίες - Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα:  

Tel: +30 210 7272600

Fax: +30 210 7272723

Email: james.bryce@fcdo.gov.uk 

11/09/2020 ΠΗΓΗ: ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



 

  • 
ΓΕΜΗ