Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση στη διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Τεχνητή Νοημοσύνη για πολυγλωσσικές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις», η οποία διοργανώνεται από τον Ευρωπαϊκό Συντονισμό Γλωσσικών Πόρων (European Language Resource Coordination - ELRC) και θα πραγματοποιηθεί στις 15 Δεκεμβρίου 2020, από ώρα 9:30 έως 13:45.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών ενημερώνει και προσκαλεί τις επιχειρήσεις – μέλη του, να συμμετάσχουν στην ελληνική διαδικτυακή ημερίδα που διοργανώνεται από τον «Ευρωπαϊκό Συντονισμό Γλωσσικών Πόρων» (EuropeanLanguageResourceCoordination - ELRC), με τίτλο: «Τεχνητή Νοημοσύνη για πολυγλωσσικές υπηρεσίες προς πολίτες και επιχειρήσεις» που θα λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου 2020, από τις 9:30 έως τις 13:45.

Ο Ευρωπαϊκός Συντονισμός Γλωσσικών Πόρων (European Language Resource Coordination ELRC) είναι μια δράση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που υποστηρίζει τη συλλογή γλωσσικών δεδομένων για την Πλατφόρμα Αυτόματης Μετάφρασης της Διευκόλυνσης «Διασυνδέοντας την Ευρώπη» (Connecting Europe Facility – Automated Translation platform).

Στην εν λόγω ημερίδα, θα συζητηθούν θέματα, όπως η ψηφιακή ετοιμότητα της ελληνικής γλώσσας και οι προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης και ειδικότερα της γλωσσικής τεχνολογίας στην Ελλάδα. Χρήστες και παραγωγοί γλωσσικής τεχνολογίας, εκπρόσωποι της δημόσιας διοίκησης και των επιχειρήσεων, θα μοιραστούν τις εμπειρίες, τις απαιτήσεις και τις ιδέες τους για την υποστήριξη της ψηφιακής αλληλεπίδρασης στην πολύγλωσση Ευρώπη με γλωσσικές τεχνολογίες. Τέλος, θα συζητηθεί πώς τα γλωσσικά δεδομένα, δηλαδή ο ψηφιοποιημένος γραπτός και προφορικός λόγος, μπορούν να τροφοδοτήσουν την ανάπτυξη της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της ημερίδας.

Η συμμετοχή στη διαδικτυακή ημερίδα του ELRC είναι ελεύθερη, απαιτείται όμως εγγραφή εδώ.

Επισημαίνεται, ότι η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom και θα αποσταλούν οδηγίες και λεπτομέρειες για την διαδικασία σύνδεσης στην πλατφόρμα με ηλεκτρονικό μήνυμα σε όσους εγγραφούν.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την κυρία Μαρία Γιάγκουστο e-mail: mgiagkou@athenarc.gr ή στο elrc@ilsp.gr.

 

Επισυνάπτεται η πλήρης πρόσκληση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

 

Σημειώνεται, ότι η Πλατφόρμα Αυτόματης Μετάφρασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (CEF Automated Translation Platform) είναι ήδη σε λειτουργία από τον Μάρτιο του 2020 και διατίθεται δωρεάν στις ευρωπαϊκές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την EuropeanLanguageResourceCoordinationELRC, στα κατωτέρω κοινωνικά δίκτυα:

Facebook:  EuropeanLanguageResourceCoordination

Twitter:       @LR_Coordination

Youtube:    ELRC

LinkedIn:    lrcoordination

12/11/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαικών Υποθέσεων


DOWNLOADS
InvitationbytheEC_F759825446.pdf

 

  • 
ΓΕΜΗ