Σημαντικές Ανακοινώσεις


Ενημέρωση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στην Πρωτοβουλία του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. – UNGC και του UN Women για την προώθηση των Αρχών Ενδυνάμωσης των Γυναικών - Women’s Empowerment Principles – WEPs.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α.,  ως μέλος του Ελληνικού Δικτύου για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη - CSR HELLAS και του Ελληνικού Δικτύου για την Υποστήριξη των 10 Βασικών Αρχών του Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. - UN GLOBAL COMPACT HELLENIC NETWORK, ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, για τις Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών - Women’s Empowerment Principles – (WEPs), μια Πρωτοβουλίατου Οικουμενικού Συμφώνου του Ο.Η.Ε. - UNGC και των γυναικών του Ο.Η.Ε. - UN Women που παρέχει καθοδήγηση στις επιχειρήσεις, σχετικά με τον τρόπο προώθησης της ισότητας των φύλων και της χειραφέτησης των γυναικών στον χώρο εργασίας, στην αγορά και στην κοινωνία.

Οι Αρχές Ενδυνάμωσης των Γυναικών - Women’s Empowerment Principles - WEPs ενημερώνονται από τα διεθνή πρότυπα εργασίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στηρίζονται στην αναγνώριση, ότι οι επιχειρήσεις έχουν μερίδιο ευθύνης για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την χειραφέτηση των γυναικών.

Οι WEPs αποτελούν μέρος της επιχειρηματικής στρατηγικής, σχετικά με την υποστήριξη της ισότητας των φύλων και της δέσμευσής της, για την υποστήριξη της επίτευξης των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης, της Ατζέντας 2030 των Ηνωμένων Εθνών. Με την ένταξή της, στην κοινότητα των WEPs, η επιχείρηση δηλώνει δέσμευση σ’ αυτήν την ατζέντα, στα υψηλότερα επίπεδα διοίκησης της εταιρείας και την πρόθεσή της να συνεργαστεί με δίκτυα πολλών ενδιαφερομένων φορέων και οργανισμών για την προώθηση επιχειρηματικών πρακτικών που ενδυναμώνουν τις γυναίκες. Αυτές περιλαμβάνουν μεταξύ των άλλων, ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, πρακτικές αλυσίδας εφοδιασμού που ανταποκρίνονται στο φύλο και μηδενική ανοχή κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

Η συμμετοχή στην ανωτέρω Πρωτοβουλία, είναι εντελώς δωρεάν και μπορεί να συμμετέχει κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, ενώνοντας τις δυνάμεις της, με τα 3.600 μέλη που συναποτελούν το Παγκόσμιο Δίκτυο WEPs Ally, να αξιοποιήσει το Gender Gap Analysis Tool , ένα επιχειρηματικό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο να αξιολογήσουν την απόδοση της ισότητας των φύλων στον χώρο εργασίας, στην αγορά και στην κοινωνία και να χρησιμοποιήσει το λογότυπο WEPs στην ιστοσελίδα της.

Δείτε ΕΔΩ πως μπορείτε να γίνετε μέλος της Πρωτοβουλίας WEPs.

23/11/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ