Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση στο Διαδικτυακό Σεμινάριο, με τίτλο: «Business and Human Rights Developments in Greece» που συνδιοργανώνεται από τη «Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου NOVA» της Λισαβόνας και το “British Institute of International and Comparative Law” και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, από ώρα Ελλάδος 14:00 έως 15:30.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α. ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετάσχουν στο  Διαδικτυακό Σεμινάριο, με τίτλο: «Business and Human Rights Developments in Greece» που έχει ως βασικό στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενίσχυση της εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα επιχειρηματικότητας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από τη «Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου NOVA» της Λισαβόνας και το “British Institute of International and Comparative Law” και θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021, από ώρα Ελλάδος 14:00 έως 15:30.  

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι οι θεσμικές και νομοθετικές εξελίξεις στην Ελλάδα όσον αφορά στη λογοδοσία των επιχειρήσεων για θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Λαμβάνοντας υπόψη τις συζητήσεις που διεξάγονται σε πολλές χώρες για την προώθηση θεσμικών παρεμβάσεων αναφορικά με τη ρύθμιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με στόχο την πρόληψη και αποφυγή παραβιάσεων ανθρώπινων δικαιωμάτων και τον περιορισμό των περιβαλλοντικών επιπτώσεων της οικονομικής δραστηριότητας, επιχειρείται να διερευνηθεί κατά πόσον οι παρεμβάσεις αυτές κρίνονται επαρκείς για μια συνολική στροφή προς τη διασφάλιση της Υπεύθυνης Εταιρικής Συμπεριφοράς.

Μάθετε περισσότερα και εγγραφείτε στο σεμινάριο ΕΔΩ.

14/01/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ