Ανακοινώσεις


Φόρουμ ΟΟΣΑ για τη Δέουσα Επιμέλεια στον τομέα Ένδυσης και Υπόδησης 2021

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφόρηση από τη Διεύθυνση Πολιτικής Διεθνούς Εμπορίου του Υπουργείου Εξωτερικών, για τη διοργάνωση του Φόρουμ για τη Δέουσα Επιμέλεια στον τομέα της Ένδυσης και Υπόδησης που διοργανώνει ο ΟΟΣΑ στις 3-4 Φεβρουαρίου τ.έ. Πρόκειται για μία παγκόσμια διοργάνωση με τη συμμετοχή εκπροσώπων κυβερνήσεων, του επιχειρηματικού κόσμου, εργατικών συνδικάτων και φορέων της Κοινωνίας των Πολιτών, με στόχο την ανάδειξη των κινδύνων και την ανταλλαγή εμπειριών για την εφαρμογή των αρχών της Δέουσας Επιμέλειας σε θέματα δικαιωμάτων και περιβάλλοντος, για τη διατήρηση της σταθερότητας και της ανθεκτικότητας των συγκεκριμένων τομέων, ιδίως στην μετά covid εποχή.
 
Κεντρική θεματική του Φόρουμ είναι η οικοδόμηση ενός ανθεκτικού και βιώσιμου τομέα ένδυσης και υπόδησης μέσω του διαλόγου και της συνεργατικής δράσης, καθώς και η παρουσίαση πρόσφατων εξελίξεων δημόσιας πολιτικής στο πεδίο της Δέουσας Επιμέλειας.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ΟΟΣΑ, στο πλαίσιο ενίσχυσης και υποστήριξης των κρατικών και οικονομικών φορέων να εφαρμόσουν τις αρχές της Δέουσας Επιμέλειας και της Διαχείρισης Κινδύνου ανά τομέα, έχει εκδώσει το 2017 τον «Οδηγό Δέουσας Επιμέλειας για την Υπεύθυνη διαχείριση των Αλυσίδων Εφοδιασμού στον τομέα Ένδυσης/Υπόδησης», ο οποίος έχει υιοθετηθεί ως βασικό πλαίσιο αναφοράς για τη Δέουσα Επιμέλεια στον εν λόγω κλάδο από 49 κυβερνήσεις, σε συνδυασμό με συναφή εργαλεία που έχουν αναπτυχθεί από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ, τα Ηνωμένα Έθνη και ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (το πλήρες κείμενο του Οδηγού είναι διαθέσιμο στον σύνδεσμο: https://www.oecd-ilibrary.org/governance/oecd-due-diligence-guidance-for-responsible-supply-chains-in-the-garment-and-footwear-sector_9789264290587-en).
 
Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και εγγραφή στο Φόρουμ, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο: http://mneguidelines.oecd.org/forum-on-due-diligence-in-the-garment-and-footwear-sector.htm.
 
Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία ή διευκρίνιση μπορείτε να επικοινωνείτε με την Προϊσταμένη του αρμόδιου Τμήματος κα Τατιάνα Λεονάρδου (leonardou.tatiana@mfa.gr210 328 6244 / 6949 395 846) και το στέλεχος του Εθνικού Σημείου Επαφής για τις Κατευθυντήριες Γραμμές του ΟΟΣΑ για τις Πολυεθνικές Επιχειρήσεις κ. Γιάννη Μπαλαμπανίδη (ioannis.balabanidis@mfa.gr210 328 6010 / 6976 852 652).
 
 

27/01/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ