Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση για την Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «Κλιματικός Νόμος - Πλαίσιο στην Ελλάδα. Γιατί; Πότε; Πως;», η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 και ώρα 4μμ.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετάσχουν στην διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο: «Κλιματικός Νόμος - Πλαίσιο στην Ελλάδα. Γιατί; Πότε; Πως;»,  που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 8 Απριλίου 2021 και ώρα: 4μμ.

Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου, ως Διεθνής Οργανισμός με καθεστώς Μόνιμου Παρατηρητή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ανακοινώνει μια σειρά δύο παράλληλων ενοτήτων διαδικτυακών συζητήσεων, υπό τον τίτλο: “SDGs Discussion” ενός  συμμετοχικού προγράμματος για τα πιο πιεστικά θέματα βιώσιμης ανάπτυξης.

Το Πρόγραμμα SDGs Discussion Series αποτελείται από δύο ενότητες: τη συζήτηση για την υιοθέτηση του Κλιματικού Νόμου-Πλαισίου στον δρόμο προς την 26η Διάσκεψη των Συμβαλλόμενων Μερών (COP 26 – UNFCCC), και την υλοποίηση των Στόχων από την Ελλάδα σε συνέχεια της παρουσίασης της Εθνικής Έκθεσης στο Πολιτικό Φόρουμ Υψηλού Επιπέδου των Ηνωμένων Εθνών (HLPF) το 2018.

Οι διακεκριμένοι συμμετέχοντες στην πρώτη αυτή συνάντηση θα είναι οι:

·   Σπύρος Κουβέλης, Διευθυντή, Ινστιτούτο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη

·   Καθηγήτρια Εμμανουέλα Δούση, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό  Πανεπιστήμιο Αθηνών

·   Νίκος Μάντζαρης, TheGreenTank

·   Καθηγήτρια Γλυκερία Σιούτη, Νομική Σχολή, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η παρακολούθηση της εκδήλωσης είναι ελεύθερη και θα πραγματοποιηθεί, μέσω της πλατφόρμας Zoom, χρειάζεται προηγουμένως να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

08/04/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


DOWNLOADS
InvitationClimateLaw08_F-1598714676.04.docx

 

  • 
ΓΕΜΗ