Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση για την Συμμετοχή στη διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: ''Πρόταση Οδηγίας για τις εταιρικές εκθέσεις βιωσιμότητας (Corporate Sustainability Reporting Directive / CSR-D'', που διοργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 6 Μαΐου και ώρα 13:00.

Tο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη δυνατότητα που έχουν να παρακολουθήσουν τη Διαδικτυακή Εκδήλωση, με τίτλο: «Πρόταση Οδηγίας για τις εταιρικές εκθέσεις βιωσιμότητας (Corporate Sustainability Reporting Directive / CSR-D)», η οποία θα τροποποιήσει το υφιστάμενο πλαίσιο δημοσιοποίησης μη-χρηματοοικονομικών πληροφοριών (Non-Financial Reporting Directive-NFRD).

Με στόχο την πιο αναλυτική πληροφόρηση των ενδιαφερομένων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διοργανώνει στις 6 Μαΐου 2021 και ώρα 13:00 (ώρα Ελλάδος), διαδικτυακή εκδήλωση, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε, αφού προηγουμένως  κάνετε εγγραφή εδώ.

Συνοπτικά, το νέο πλαίσιο:

  • Επεκτείνει το πεδίο εφαρμογής σε όλες τις μεγάλες εταιρείες και σε όλες τις εταιρείες που είναι εισηγμένες σε ρυθμιζόμενες αγορές.
  • Απαιτεί τον έλεγχο (διασφάλιση) των αναφερόμενων πληροφοριών.
  • Εισάγει πιο λεπτομερείς απαιτήσεις σύμφωνα με τα υποχρεωτικά πρότυπα αναφοράς της βιωσιμότητας της ΕΕ.
  • Απαιτεί από τις εταιρείες να «επισημαίνουν» ψηφιακά τις αναφερόμενες πληροφορίες, προκειμένου αυτές να είναι αναγνώσιμες από μηχανή αναζήτησης στο ευρωπαϊκό ενιαίο σημείο πρόσβασης που προβλέπεται στο σχέδιο δράσης για την ένωση κεφαλαιαγορών.

 

06/05/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ