Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση για τη συμμετοχή στο Διαδικτυακό Συνέδριο με τίτλο: “ATHENS ESG FORUM ’21”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 08:30 – 16:15.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετάσχουν στΔιαδικτυακό Συνέδριο, “ATHENS ESG FORUM ’21”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021 και ώρα 08:30 – 16:15.

 

Στο σημερινό παγκόσμιο ανταγωνιστικό περιβάλλον, οι κορυφαίες εταιρείες αναγνωρίζουν ότι, πέραν των χρηματοοικονομικών κεφαλαίων, πρέπει να διαχειρίζονται αποτελεσματικά τα θέματα περιβάλλοντος, κοινωνίας και εταιρικής διακυβέρνησης (ESG).

Σκοπός του συνεδρίου είναι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και τα ανώτατα διοικητικά στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις που χρειάζονται για να διαχειρίζονται ολοκληρωμένα, άμεσα και αποτελεσματικά τα αντίστοιχα θέματα και να μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν κινδύνους, αλλά και ευκαιρίες που προκύπτουν για τις επιχειρήσεις τους.

 

Το συνέδριο “ATHENS ESG FORUM ’21” μέσα από μια σειρά συζητήσεων θα παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαραίτητες γνώσεις, για να κατανοήσουν τα θέματα ESG που σχετίζονται με τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων στην Ελληνική αγορά. Θα ενημερωθούν για το συναφές ρυθμιστικό πλαίσιο, τα οφέλη για το περιβάλλον, την κοινωνία και την επιχειρηματικότητα, αλλά και τις βέλτιστες πρακτικές που μπορούν να ακολουθήσουν για να ενισχύσουν τις επιδόσεις των επιχειρήσεων τους.

Οι βασικοί στόχοι του συνεδρίου είναι οι εξής:

 

  • Η αύξηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία της διαφάνειας σε θέματα ESG & η επισήμανση των επιχειρηματικών ευκαιριών που σχετίζονται με τη βιώσιμη ανάπτυξη.
  • Η βελτίωση της διαχείρισης των ερωτημάτων των επενδυτών για θέματα ESG.
  • Η ενσωμάτωση ουσιαστικών και συναφών δεδομένων ESG στη διαδικασία λήψης επενδυτικών αποφάσεων των εταιρειών.
  • Η αποτελεσματικότερη εφαρμογή των επερχόμενων ρυθμιστικών πλαισίων που σχετίζονται με θέματα ESG.
  • Η ενίσχυση των επιδόσεων των ελληνικών επιχειρήσεων σε θέματα ESG.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο μπορείτε να δείτε εδώκαθώς και για το Πρόγραμμα του Συνεδρίου εδώΜπορείτε για να δηλώσετε συμμετοχή κάνοντας την εγγραφή σας εδώ.

 

02/07/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ