Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ) στη Διαδικτυακή Εκδήλωση «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη: Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα», που θα πραγματοποιηθεί, τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 12:00 έως τις 15:00.

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο για τη δυνατότητα που έχουν να συμμετάσχουν στην Διαδικτυακή Εκδήλωση, με θέμα: «Ευκαιρίες Χρηματοδότησης & Δικτύωσης στον Ορίζοντα Ευρώπη: Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα», που διοργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ), σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας (ΓΓΕΚ) και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και συγκεκριμένα τη Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων Περιεχομένου και Τεχνολογιών (DGCΟΝNECT), τη Γενική Διεύθυνση Έρευνας και Καινοτομίας (DGRTD) και τη Γενική Διεύθυνση Άμυνας, Βιομηχανίας και Διαστήματος (DGDEFIS)και η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 και ώρα 12:00 έως 15:00.

 

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χρίστος Δήμας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες προκηρύξεις που ανακοινώθηκαν πρόσφατα στις θεματικές των Ψηφιακών Τεχνολογιών, της Βιομηχανίας και του Διαστήματος και να θέσουν απευθείας τα ερωτήματα τους στους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 

Πιο συγκεκριμένα:

- ο κ. MatthieuDelescluse, DeputyHeadofUnit, (DGCONNECT), θα παρουσιάσει τη θεματική των Ψηφιακών Τεχνολογιών

-ο κ. NicholasDeliyanakis, PolicyOfficerforIndustrialTransformation (DGRTD), θα παρουσιάσει τη θεματική της Βιομηχανίας

-και ο κ. FrancescoBarbato (DGDEFIS) θα παρουσιάσει τη θεματική του Διαστήματος στο πρώτο πρόγραμμα εργασίας (2021-2022) του Cluster 4 στον Ορίζοντα Ευρώπη.

 

Στη συνέχεια θα παρουσιαστούν ιστορίες επιτυχίας στους παραπάνω τομείς και σχετικές μελέτες για τον αντίκτυπο της Έρευνας στην Τεχνολογική Ανάπτυξη. Επιπροσθέτως, οι Εθνικοί Εκπρόσωποι για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space) θα κάνουν προκαταρκτικές τοποθετήσεις σχετικά με τις ευκαιρίες χρηματοδότησης για την Έρευνα και την Καινοτομία στον τομέα.

 

Τέλος, το ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις δράσεις και τις υπηρεσίες του προς την ερευνητική και επιχειρηματική κοινότητα, ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τον Ορίζοντα Ευρώπη και ως συντονιστής του EnterpriseEuropeNetwork-Hellas. 

 

Ο Ορίζοντας Ευρώπη είναι το πρόγραμμα πλαίσιο της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία για την περίοδο 2021-2027, με προϋπολογισμό 95,5 δισ. ευρώ. Περισσότερα από 15 δισ. ευρώ αφορούν τη θεματική ομάδα «Ψηφιακές τεχνολογίες, Βιομηχανία και Διάστημα», η οποία παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις ελληνικές ερευνητικές ομάδες και επιχειρήσεις.

 

Την εκδήλωση συντονίζει ο Γιώργος Μέγας, κύριο Εθνικό Σημείο Επαφής για το Cluster 4 (Digital, Industry, Space) στην Ελλάδα.

 

Συστήνεται στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν τα βίντεο με τις παρουσιάσεις της ενημερωτικής εκδήλωσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον Ορίζοντα Ευρώπη  -Cluster 4 (Digital, Industry, Space) που διεξήχθη 29 & 30 Ιουνίου 2021.

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τoEKT, Εθνικό Σημείο Επαφής για τον  Ορίζοντα Ευρώπη  - Cluster 4 (Ψηφιακές Τεχνολογίες, Βιομηχανία, Διάστημα):

  • Ψηφιακές Τεχνολογίες: Γιώργος Μέγας, megas@ekt.gr & Αγγελος Αγγελίδης, aangelidis@ekt.gr
  • Βιομηχανία: Βαρβάρα Βασιλάκη, vasilaki@ekt.gr & Νίκος Μανιαδάκης, maniadakis@ekt.gr
  • Διάστημα: Θανάσης Χαρέμης, acharemis@ekt.gr & Γιώργος Μέγας megas@ekt.gr

 

Σημειώνεται ότι η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, η συμμετοχή είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται πρώτα εγγραφή ΕΔΩ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω livestreaming από το κανάλι του ΕΚΤ στο YouTube σε αυτό το link.

 

 

16/07/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ