Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση για τη συμμετοχή στο διαδικτυακό σεμινάριο για την εφαρμογή της Συμφωνίας Ελευθέρων Συναλλαγών ΕΕ – Καναδά (CETA), με τίτλο: “CETA 4 YEAR ANNIVERSARY: SUCCESS, HALLENGES AND OPPORTUNITIES FOR CETA”, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 15:00 έως 16:30 (ώρα Βρυξελών).
πατήστε για μεγέθυνση

CETA4_F1467928248.png

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών – Ε.Β.Ε.Α., ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο για τη δυνατότητα συμμετοχής τους, στο ενημερωτικό webinar με τίτλο: “CETA 4 YEAR ANNIVERSARY: SUCCESS, HALLENGES AND OPPORTUNITIES FOR CETA”, που αφορά στην εφαρμογή της Συμφωνίας Ελεύθερων Συναλλαγών Ευρωπαϊκής Ένωσης – Καναδά (CETA) και το οποίο θα πραγματοποιηθεί τη Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 και ώρα από: 15:00 έως: 16:30 (ώρα Βρυξελών), μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας WEBEX.

 

Το ανωτέρω διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνεται, από τους μεγαλύτερους επιχειρηματικούς συνδέσμους του Καναδά και της Ευρώπης και συγκεκριμένα: "Canada EU Trade and Investment Association”, “Business Council of Canada”, “Business Europe”, “European Services Forum”, “EU Chamber of Commerce”, καθώς και “Ireland Canada Business Association με αφορμή της συμπλήρωσης τεσσάρων (4) ετών από τη θέση της σε προσωρινή εφαρμογή της CETA.

 

Είναι γνωστό ότι, με την προσωρινή εφαρμογή της CETA καταργούνται οι δασμοί στο 98% όλων των δασμολογικών γραμμών, ενώ βελτιώνεται και εξασφαλίζεται η πρόσβαση των εταιριών της Ε.Ε. στην καναδική αγορά υπηρεσιών. Τα μέρη δεσμεύονται να τηρούν αυστηρά διεθνή πρότυπα για την προστασία του περιβάλλοντος και των κοινωνικών δικαιωμάτων ενώ ειδική μνεία υπάρχει για την προώθηση της συμμετοχής των Μμε στα οφέλη από την απελευθέρωση των εμπορικών ροών.

 

Στόχος του webinar είναι να δοθούν χρήσιμες πληροφορίες υψηλού επιπέδου για την συμφωνία της CETA, το οποίο θα περιλαμβάνει επιχειρηματική συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με ερωτήσεις – απαντήσεις, καθώς και  προτάσεις για το πώς η CETA μπορεί να συμβάλει στην βέλτιστη δυνατή επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Καναδά-ΕΕ.

 

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης είναι διαθέσιμο εδώ.

 

Για να συμμετέχετε στο webinar μπορείτε να συμπληρώστε φόρμα συμμετοχής εδώ

 

 

13/10/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


DOWNLOADS
agendaCETA4Yearanniversary-13October2021_F1273903402.pdf

 

  • 
ΓΕΜΗ