Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Πρόεδρος ΕΒΕΑ / Χαιρετισμός


Χαιρετισμός Προέδρου

Με την ευκαιρία της εκλογής του, ο πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α. κ. Γιάννης Μπρατάκος, δήλωσε:

20-09-23_0002__DPC2265_F-754278113.jpg

«Πίστευα πάντα και πιστεύω ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι η δημιουργική πρωτοπορία της χώρας. Είναι αυτές που παράγουν τον πραγματικό εθνικό πλούτο. Είναι αυτές που στηρίζουν τα έσοδα του κράτους, τις τοπικές κοινωνίες, τις θέσεις εργασίας και το επίπεδο ζωής χιλιάδων οικογενειών. Είναι αυτές που διακρίνουν τις αλλαγές και προσαρμόζονται. Που αντιμετωπίζουν κάθε πρόκληση θετικά: ως ευκαιρία να δημιουργήσουν νέα αξία.

Σήμερα η Ελλάδα προσπαθεί να γυρίσει σελίδα, μετά από πολλά χρόνια κρίσης και οπισθοδρόμησης. Και σε αυτή την προσπάθεια, πρωταγωνιστές πρέπει να είναι οι επιχειρήσεις της. Από την πιο μεγάλη, μέχρι την πιο μικρή.

Ο δικός μας ρόλος ως ΕΒΕΑ είναι ξεκάθαρος: να τις βοηθήσουμε να αναλάβουν το ρόλο που τους αξίζει. Να προωθήσουμε ένα ευνοϊκότερο οικοσύστημα, που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στις αλλαγές που συντελούνται στην ελληνική και στην παγκόσμια οικονομία. Να γίνουν δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας για τη χώρα. Αυτό το όραμα οφείλει να μας καθοδηγήσει στο επόμενο διάστημα.

Θέλουμε να είμαστε ένα Επιμελητήριο που προσθέτει αξία στα μέλη του, μέσα από χρήσιμες ανταποδοτικές υπηρεσίες. Να είμαστε ένας ολοκληρωμένος “κόμβος”, που θα παρέχει αξιόπιστη υποστήριξη στην καθημερινή λειτουργία και στο σχεδιασμό της επιχείρησης. Να είμαστε αποτελεσματικός αρωγός στη διασύνδεσή τους με τις ξένες αγορές για την προώθηση των υπηρεσιών και των προϊόντων τους.

Θέλουμε το σύνολο των υπηρεσιών του ΕΒΕΑ να προσφέρεται στα μέλη του ψηφιακά. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός θα ξεκινήσει από την αναβάθμιση των εσωτερικών συστημάτων και των λειτουργιών και θα συνεχιστεί στις παρεχόμενες υπηρεσίες στα μέλη μας. Πρέπει να είμαστε πρωτοπόροι στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Αναπτύσσοντας νέα εργαλεία για τα μέλη μας. Υλοποιώντας στοχευμένες δράσεις υποστήριξης και επιμόρφωσης.

Θέλουμε να ασκούμε ενεργά και εποικοδομητικά τον ρόλο του θεσμικού συμβούλου της Πολιτείας. Υποστηρίζοντας προτάσεις καινοτόμες, τεκμηριωμένες και τεχνικά ολοκληρωμένες. Δημιουργώντας αποτελεσματικούς διαύλους επικοινωνίας και συνεργασίας με τους φορείς λήψης αποφάσεων, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Θέλουμε να συμμετέχουμε στο δημόσιο διάλογο, δυναμώνοντας τη φωνή της αγοράς, της επιχειρηματικότητας, της δημιουργικής Ελλάδας. Διεκδικώντας μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών.

Σήμερα, στην Αττική αλλά και σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν επιχειρήσεις που μπορούν να κερδίσουν το στοίχημα της ανάκαμψης. Υπάρχουν άνθρωποι με καλές ιδέες, με όρεξη για δημιουργία και προκοπή. Το ΕΒΕΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά τους. Πιο ισχυρό, πιο ουσιαστικό και πιο αποτελεσματικό. Θα συνεχίσουμε να είμαστε ο σύμμαχός τους, για να μπορέσουν να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους και να οδηγήσουν τον τόπο μπροστά.»

15/09/2021 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ