Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Επιχειρηματική Αποστολή στη Σερβία, 4-6 Μαρτίου 2020

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Επιχειρηματικής Αποστολής στη Σερβία, την οποία διοργάνωσε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), ο ΣΕΒΕ - Σύνδεσμος Εξαγωγέων και ο Οργανισμός Enterprise Greece,με την υποστήριξη του ΣΕΒ, ΠΣΕ και ΣΕΚστο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας για τόνωση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων. Η Αποστολή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βελιγράδι και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Σερβίας. Την Επιχειρηματική Αποστολή συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας Δ.Ο.Σ. και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και Πρόεδρος του Enterprise Greece, κ. Γρηγόριος Δημητριάδης, ενώ το ΕΒΕΑ εκπροσωπήθηκε επίσημα από τον κ. Σταύρο Γεωργάκη,Μέλος Διοικητικής Επιτροπής ΕΒΕΑ.

serbia5_F-1057222662.3.20.jpg


Σήμερα, Πέμπτη, 5 Μαρτίου διοργανώθηκε Επιχειρηματικό Forum στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες των δύο χωρών. Από τη σερβική πλευρά χαιρετισμό απηύθυναν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ.
NemanjaStevanović και η Υφυπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, κα TatjanaMatic.

Σημειώνεται ότι οι διμερείς μας σχέσεις με τη Σερβία είναι πολύ ικανοποιητικές και χαρακτηρίζονται από ισχυρούς πολιτικούς, πολιτιστικούς και θρησκευτικούς δεσμούς, ενώ παράλληλα ο όγκος εμπορίου κινείται σε αρκετά υψηλά επίπεδα με σημαντικές προοπτικές για επιπλέον συνεργασίες.

Σημειώνεται ότι στην Αποστολή συμμετείχαν 14 ελληνικές επιχειρήσεις από τους κλάδους των τροφίμων, κατασκευών - δομικών υλικών, καινοτομίας & τομέα πληροφορικής (ICT), εφοδιαστικής αλυσίδας και φαρμακευτικών προϊόντων -καλλυντικών, οι οποίες πραγματοποίησαν πάνω από 100 στοχευμένες επιχειρηματικές συναντήσεις με αντίστοιχες σερβικές.

 

Οι ελληνικές επιχειρήσεις ήταν οι εξής:

1. ADELCO S.A.

2. AKRITAS S.A.

3. ALFA PASTRY S.A.

4. ELEA CRETA-PELOPOS NISSOS-SPARTAN TREASURE

5. ELEMKO S.A.

6. ELEOURGIA OF CRETE S.A.-CRETA DROP

7. HELLENIC FIELDS LTD

8. IKNOW HOW S.A.

9. LINAKIS DIGITAL

10. M&M MILITZER & MUENCH S.A.

11. OLYMPIA ELECTRONICS S.A.

12. PHARMEX S.A.

13. SOFTONE TECHNOLOGIES S.A.

14. VIORYL S.A.

05/03/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ