Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Συνάντηση προέδρου ΕΒΕΑ με Αντιπροσωπεία από τη Λιβύη

DSC_0275_F985977945.JPG

Συνάντηση με αντιπροσωπεία από τη Λιβύη πραγματοποίησαν σήμερα ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Μπρατάκος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Νικόλαος Κιολεΐδης και Φάνης Ματσόπουλος, στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Μίχαλος.


DSC_0369_F-1140867559.JPG


Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τα θέματα Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής, ενώ στη λιβυκή αποστολή συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρίπολης, FaragDarbilAmer, η Υφυπουργός Νεολαίας και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού, RandaMHGrebi και ο Υφυπουργός Οικονομικών για τα θέματα προϋπολογισμού, Abraheem  A A Akrah.


DSC_0372_F-923645326.JPG


Κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, ο κ. Μπρατάκος αναφέρθηκε στη διαρκή παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικότητας στη Λιβύη, στις δυνατότητες διεύρυνσης των δραστηριοτήτων τους, αλλά και στις νέες προοπτικές επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. «Οι ελληνικές επιχειρήσεις είναι έτοιμες και πρόθυμες να επανέλθουν ακόμη πιο δυναμικά. Και να συμμετέχουν ενεργά στα έργα ανοικοδόμησης και ανασυγκρότησης της Λιβύης. Έργα, που κρίνονται αναγκαία στην παρούσα φάση και στα οποία η ελληνική βιομηχανία, μπορεί και θέλει να βοηθήσει. Παράγοντας και εξάγοντας πρώτες ύλες και υλικά απαραίτητα για τα έργα υποδομών που σχεδιάζονται. Αλλά και να διερευνήσουν νέες προοπτικές συνεργασίας σε ένα ευρύτερο φάσμα τομέων», ανέφερε, μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.


DSC_0468_F1449894669.JPG

 

Ο κ. Μπρατάκος υπογράμμισε επίσης τη σημασία της διαιτησίας στην ταχύτερη επίλυση των διαφορών. «Προσφάτως, έθιξα το ζήτημα της διαιτησίας και της χρησιμότητάς της ως εξωδικαστικής διαδικασίας για την επιτάχυνση ρύθμισης των οφειλών προς τις τράπεζες. Θεωρώ ότι η συγκεκριμένη μέθοδος ενδείκνυται και για τις υποθέσεις των εκκρεμών χρεών της Λιβύης προς τις ελληνικές επιχειρήσεις. Και ότι η αξιοποίηση, τόσο του ΕΒΕΑ, όσο και του Επιμελητηρίου της Τρίπολης σε μία τέτοια διαδικασία διαιτησιών, θα αποδειχτεί αμοιβαία ωφέλιμη».
Στο τέλος της συνάντησης, οι πρόεδροι των δύο επιμελητηρίων προχώρησαν στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας, με αντικείμενο την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ των ελληνικών και λιβυκών επιχειρήσεων.

 

DSC_0512_F1894456949.JPG

 

DSC_0597_F-1688890389.JPG

 

DSC_0783_F-10752002.JPG

27/01/2022 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ