Γραφείο Τύπου   /   Δελτία Τύπου


Εκδήλωση ΕΒΕΑ, Enterprise Greece, ΣΕΒ και ΣΕΒΕ για τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στην Ουγγαρία

 viberhungary_F571117754.jpg

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2022 | Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: «DiscoverHungary», την οποία διοργάνωσαν το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), η Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου (EnterpriseGreece), ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ),  και ο Σύνδεσμος  Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ). Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Ουγγαρία και την Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Ελλάδα και υπό την αιγίδα του Εθνικού Οργανισμού Εμπορίου της Ουγγαρίας (HEPA) και της ουγγρικής Τράπεζας Προώθησης Εξαγωγών-Εισαγωγών EximBank. 

Η συμμετοχή από τις ελληνικές εταιρείες και θεσμικούς φορείς από την Ελλάδα ανήλθε σε 300.

Την εκδήλωση χαιρέτισε από πλευράς EBEA o κ. Κων/νος Δεριζιώτης, Μέλος Δ.Σ. ΕΒΕΑ. Αντίστοιχα, από πλευράς Enterprise Greece, χαιρέτισε η Εντεταλμένη Σύμβουλος και Εκτελεστικό Μέλος του ΔΣ και Αναπληρώτρια Γενική Επίτροπος Expo Dubai 2020, κ. Μπέττυ Αλεξανδροπούλου, εκ μέρους του ΣΕΒ, χαιρέτισε ο Δρ. Γιώργος Ξηρογιάννης, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής, καθώς και ο κ. Παναγιώτης Χασάπης, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του ΣΕΒΕ. 

Οι διμερείς σχέσεις Ελλάδος – Ουγγαρίας αναπτύχθηκαν από τις Α.Ε. Πρέσβη της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Ευθύμιο Παντζόπουλο και Πρέσβη από Ουγγαρίας στην Ελλάδα, κ. ErikEdgarHaupt.

Ο Εμπορικός και Oικονομικός Ακόλουθος στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουγγαρία, κ. Δούκας Μαρινόπουλος, αναφέρθηκε στις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η αγορά της Ουγγαρίας για τους Έλληνες επιχειρηματίες και τόνισε πως υπάρχουν δυνατότητες για περαιτέρω ανάπτυξη του εξαγωγικού εμπορίου από ελληνικές επιχειρήσεις. Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης παρουσιάζει ο κλάδος των βιομηχανικών και φαρμακευτικών προϊόντων, καθώς και ο αγροδιατροφικός τομέας. Επίσης ανέφερε πως η Ελλάδα αποτελεί για τους Ούγγρους πολίτες τον δεύτερο σε προτίμηση τουριστικό προορισμό.

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής, Yπεύθυνος για Business Development και Corporate Relations του Ουγγρικού Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (HungarianExportPromotionAgency), κ. PeterKocsis, ανέλυσε τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζει η Ουγγαρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες και παρουσίασε το πλαίσιο των δράσεων και δυνατοτήτων του Οργανισμού HEPA. 

H κ. EvaKabai, SeniorInternationalCustomerRelationshipManager, της ουγγρικής τράπεζας EXIM, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εργαλεία και τις συνέργειες με τις οποίες επιτυγχάνεται η προσέλκυση ξένων επενδυτών και η χρηματοδότησή τους. 

Η τελευταία ενότητα της εκδήλωσης ήταν αφιερωμένη σε εκπροσώπους του ελληνικού επιχειρείν με παρουσία στην Ουγγαρία, όπως ο κ. Γιώργος Ζερίτης, HeadofBusinessDevelopment, του Ομίλου ZeritisGroup,ο οποίος αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του ομίλου, κυρίως στο realestate, εστιάζοντας στο ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς που εφαρμόζεται στη χώρα. Την εμπειρία τους από τη δραστηριότητά τους στην ουγγρική αγορά, μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο κ. Ι. Χαραμαλής, GroupCommercialManagerforInternationalSales, KLEEMAN(κατασκευές ανελκυστήρων) και ο κ. LaszloBekefi, Γενικός Διευθυντής της Coca-ColaHBC Ουγγαρίας.

 

28/01/2022 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου 

  • 
ΓΕΜΗ