Γραφείο Τύπου   /   Αρθρα Προέδρου ΕΒΕΑ


REAL MONEY | ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

ΑΡΘΡΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΒΕΑ, κ. Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

ΕΦΗΜ.: REALMONEY

Ημερ. Δημοσ.: 8/11/2020

 

ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΦΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΤΑΤΕΘΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αφήσει πλέον ανεξίτηλα τα σημάδια της στην ελληνική οικονομία και την αγορά με την πλειοψηφία των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα στις περιοχές που και σήμερα εφαρμόζεται lockdown να βρίσκονται ένα βήμα πριν από το οριστικό «λουκέτο».

Τα μέτρα που είχε λάβει κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας η Πολιτεία κρίθηκαν, όπως προκύπτει και από μεγάλη έρευνα του ΕΒΕΑ, ανεπαρκή από το 65% των επιχειρήσεων, ενώ τα πρόσθετα μέτρα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες, και αυτά δεν φαίνεται να δίνουν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα της ύφεσης που αντιμετωπίζει η αγορά.

Είναι αναγκαίο η Πολιτεία να ανακοινώσει πρόσθετα μέτρα στήριξης, κυρίως προς την κατεύθυνση της διαγραφής κάποιων υποχρεώσεων των επιχειρήσεων και όχι την απλή αναστολή τους για το εγγύς μέλλον, καθώς με την πρακτική αυτή απλώς μετατοπίζεται χρονικά ένα πρόβλημα που θα καταστεί ανεπίλυτο.

Ταυτόχρονα, βέβαια, η Πολιτεία θα πρέπει να στραφεί στην ουσία του προβλήματος της πανδημίας, δηλαδή στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας γιατί εκεί βρίσκεται το ζήτημα, όπως όλοι ομολογούν.

Ο φόβος δηλαδή, είναι ότι δε θα αντέξει το δημόσιο Σύστημα Υγείας, αλλά αυτό δε λύνεται με τη διακοπή λειτουργίας των επιχειρήσεων.

 

08/11/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ