Γραφείο Τύπου   /   Αρθρα Προέδρου ΕΒΕΑ


www.ieidiseis.gr | Απαραίτητη η ενίσχυση του προγράμματος ενίσχυσης μικρών επιχειρήσεων

Η ύφεση που προκαλεί η πανδημία στην ελληνική οικονομία είναι πρωτοφανής. Ο κίνδυνος να μην ανοίξουν 200.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις είναι πλέον υπαρκτός. Το πρόγραμμα που υλοποιεί η κυβέρνηση με πόρους του ΕΣΠΑ, μέσω των περιφερειών της χώρας για την ενίσχυση των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων με κεφάλαια κίνησης χωρίς επιστροφή, ύψους 250 εκατ. ευρώ, είναι μια θετική παρέμβαση. Ωστόσο, δεν αρκεί για να καλύψει τα προβλήματα και τις ανάγκες που έχουν δημιουργηθεί – και που θα συνεχίσουν να εντείνονται στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Είναι, επομένως, απαραίτητο να αναζητηθούν περισσότεροι πόροι για την ενίσχυση του προγράμματος. Η κυβέρνηση θα πρέπει να κινητοποιήσει πόρους άνω των 2 δισ. ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να αποτραπεί ένα κύμα λουκέτων.

Στην υλοποίηση των δράσεων μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά τα Επιμελητήρια της χώρας, δημιουργώντας ειδικά helpdesk υποστήριξης των επιχειρήσεων, ώστε να μπορέσουν να συμμετέχουν και να επωφεληθούν.

Για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της χώρας, οι οποίες στην πράξη δεν έχουν την επιλογή του τραπεζικού δανεισμού, ένα μεγάλης κλίμακας πρόγραμμα, προσαρμοσμένο στις δικές τους ανάγκες, είναι το μόνο που μπορεί να τις διατηρήσει στη ζωή. Αναμένουμε, λοιπόν, από την κυβέρνηση να ανταποκριθεί θετικά, αξιοποιώντας κατάλληλα εργαλεία και λύσεις.

 

10/12/2020 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ