Γραφείο Τύπου   /   Ομιλίες Προέδρου EBEA


Χαιρετισμός Κ.Μίχαλου στην εκδήλωση απονομής βραβείων του προγράμματος''Υποστήριξη της Νεανικής Επιχειρηματικότητας'' του Δήμου Κηφισιάς

Χαιρετισμός κ. Κ. Μίχαλου στην εκδήλωση απονομής βραβείων στις καλύτερες καινοτόμες επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο Β΄ Κύκλο του προγράμματος του Δήμου Κηφισιάς "Υποστήριξης της Νεανικής Επιχειρηματικότητας"

14.3.19

 

 

Για δεύτερη χρονιά ο Δήμος Κηφισιάς σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) υλοποίησε με επιτυχία το Πρόγραμμα Υποστήριξης Νεανικής Επιχειρηματικότητας, το οποίο πραγματοποιήθηκε βάση του Μνημονίου Συνεργασίας που είχαν υπογράψει ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνο Μίχαλο.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Κ. Μίχαλου:

«Με μεγάλη χαρά βρίσκομαι απόψε εδώ. Η σημερινή εκδήλωση είναι μια γιορτή για την επιχειρηματικότητα, μια γιορτή για τη νέα γενιά.

Η βράβευση των καλύτερων καινοτόμων επιχειρήσεων, που συμμετείχαν στο πρόγραμμα υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας του Δήμου Κηφισιάς, μεταφέρει ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Για το παρόν και το μέλλον της πόλης. Για το παρόν και το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Η προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας είναι ένα μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας σήμερα.

 

Η ώθηση και η υποστήριξη της νέας γενιάς, προς την κατεύθυνση της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας, δεν αποτελεί το όχημα μόνο για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας. Αλλά και για τη συγκράτηση και την αξιοποίηση πολύτιμου ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα.  Είναι το όχημα για την αναζωογόνηση και τον αναπροσανατολισμό, τόσο των τοπικών οικονομιών, όσο και της ελληνικής οικονομίας ευρύτερα, με κινητήριο δύναμη τη δημιουργική επιχειρηματικότητα.

 

Στην προσπάθεια αυτή οι τοπικές κοινωνίες, η Αυτοδιοίκηση και οι φορείς πρέπει να έχουν ουσιαστικό ρόλο. Οι Δήμοι, όπως και τα Επιμελητήρια, είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον, τις ιδιαιτερότητες και τα δεδομένα κάθε περιοχής. Και γι’ αυτό μπορούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις.

 

Ως ΕΒΕΑ,  εργαζόμαστε με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για την προώθηση της νεοφυούς και νεανικής επιχειρηματικότητας. Έχουμε αναπτύξει αξιόπιστες δομές και δίκτυα, όπως η Θερμοκοιτίδα Επιχειρηματικότητας και το Δίκτυο Επιχειρηματικών Αγγέλων. Έχουμε δημιουργήσει νέους θεσμούς για την ανάδειξη και την επιβράβευση της επιχειρηματικής καινοτομίας. Έχουμε οικοδομήσει γόνιμες συνεργασίες, με φορείς της Αυτοδιοίκησης, με Πανεπιστήμια και άλλους φορείς.

 

Ο Δήμος Κηφισιάς ήταν ο πρώτος που εμπιστεύθηκε την τεχνογνωσία μας, ήδη από το 2016, για να υλοποιήσει πρόγραμμα στήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουμε δει αυτή τη συνεργασία να πιάνει τόπο. Έχουμε δει νέες ιδέες να παίρνουν ζωή, έχουμε δει νέες ελπιδοφόρες επιχειρήσεις να γεννιούνται εδώ στην Κηφισιά, από το ταλέντο και τις φιλοδοξίες νέων ανθρώπων που επέλεξαν να αντισταθούν στο κλίμα της μιζέριας.  Να μην εγκαταλείψουν την Ελλάδα, αλλά και να μη συμβιβαστούν με λογικές της ήσσονος προσπάθειας.

 

Τα αποτελέσματα της μέχρι τώρα συνεργασίας μας με το Δήμο Κηφισιάς είναι εξαιρετικά. Δικαιώνουν την πίστη μας στην ανάγκη συνένωσης δυνάμεων, δικαιώνουν την πίστη μας στον ουσιαστικό ρόλο που οφείλουν να έχουν, τόσο η Αυτοδιοίκηση όσο και τα Επιμελητήρια, στην προσπάθεια για ανάπτυξη και ευημερία.

Σαφώς δεν περνούν όλα από το χέρι μας. Είναι ευθύνη και της Πολιτείας να διαμορφώσει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον, αλλά και ένα εκπαιδευτικό σύστημα, το οποίο θα ενθαρρύνει και δεν θα αποτρέπει την ανάληψη νέων πρωτοβουλιών.

 

Αυτές τις προϋποθέσεις θα συνεχίσουμε να τις διεκδικούμε. Στο μεταξύ όμως, μπορούμε να συμβάλουμε με τα δικά μας μέσα, στη δημιουργία ευκαιριών για τη νέα γενιά του τόπου μας.

 

Θέλω να συγχαρώ θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στο πρόγραμμα και ειδικά όσους διακρίθηκαν. Εύχομαι όλες αυτές οι ιδέες που γεννήθηκαν εδώ, να ανθίσουν και να παράγουν καρπούς. Για εσάς, για τον τόπο σας, για την οικονομία και για τη χώρα μας.

 

Θέλω επίσης να συγχαρώ τους ανθρώπους του Δήμου Κηφισιάς, για την άρτια υλοποίηση ενός ακόμη προγράμματος».

15/03/2019 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ