Γραφείο Τύπου   /   Συνεντεύξεις Προέδρου EBEA


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ& ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ στο www.crashonline.gr

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΕ& ΕΒΕΑ Κ. ΜΙΧΑΛΟΥ

Site.: www.crashonline.gr
Ημερ. Δημοσ.: 10/2/2015
Συνέντευξη στον Χρήστο Μίχαλο
 
Κ. Μίχαλος: Η σύγκρουση δεν ωφελεί κανέναν
 

- Πώς είδατε τη συνάντηση Βαρουφάκη – Σόιμπλε; 

Το κλίμα ψυχρότητας κατά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών, κ. Βαρουφάκη, με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Σόιμπλε και οι δηλώσεις που ακολούθησαν εκατέρωθεν, δημιούργησαν την εντύπωση μιας επερχόμενης σύγκρουσης. Μιας σύγκρουσης, η οποία δεν θα ωφελήσει ωστόσο κανέναν: ούτε βεβαίως την Ελλάδα, ούτε την προσπάθεια της ευρωζώνης να βγει από το τέλμα της κρίσης και της οικονομικής στασιμότητας.

- Τι θα συμβουλεύατε, εάν μπορούμε να το πούμε έτσι, την νέα ελληνική κυβέρνηση; 

Αυτό που απαιτείται σήμερα από όλους είναι η στροφή στο ρεαλισμό. Από τη μία είναι γνωστό ότι το δόγμα της σκληρής λιτότητας που έχει επιβληθεί στο πλαίσιο των προγραμμάτων στήριξης οδήγησε τη χώρα σε βαθιά ύφεση. Από την άλλη, το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους μας δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ρευστότητα και τη χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας.

- Τελικά κ. Μίχαλε, είναι προς όφελος της χώρας η συνεννόηση και η λογική, ρεαλιστική διαπραγμάτευση; 

Ας ελπίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση και οι εταίροι της στην ευρωζώνη θα καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με διάθεση συνεννόησης και εξεύρεσης λύσης. Είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών να καταλήξουν σε μια νέα συμφωνία, η οποία θα διασφαλίζει την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και ταυτόχρονα τη δυνατότητά της να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

10/02/2015 ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου



 

  • 
ΓΕΜΗ