Δράσεις & Προγράμματα   /   Προγράμματα ΕΒΕΑ


Executive Training Programme (ETP)

Επιτυχημένο Executive Training Programme στην Ιαπωνία και στην Κορέα: Μία ευκαιρία για 60 Στελέχη Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

60 Στελέχη Επιχειρήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν την ευκαιρία να επιτύχουν στην Ιαπωνική και Κορεάτικη Αγορά, χάρη στον νέο κύκλο του προγράμματος Executive Training Programme (ETP) που δρομολογήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σήμερα.

Το ETP είναι ένα ετήσιο πρόγραμμα επαγγελματικής ανάπτυξης, το οποίο προσφέρει σε Ευρωπαϊκές Εταιρείες μια λεπτομερή βαθιά γνώση για την Ιαπωνική και Κορεάτικη οικονομία, γλώσσα και επιχειρηματική κουλτούρα. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε τρίμηνο εντατικό σεμινάριο στην Ευρώπη, στη συνέχεια θα παρακολουθήσουν για έξι μήνες υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στην γλώσσα και την επιχειρηματική κουλτούρα στο Τόκιο ή τη Σεούλ και τέλος θα ακολουθήσει πρακτική εκπαίδευση τριών μηνών σε Ιαπωνικές ή Κορεάτικες εταιρείες.

Ο Paul Atkinson από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ένα από τα 1000 και πλέον ευρωπαϊκά στελέχη τα οποία έχουν λάβει μέρος σε προγράμματα ETP από το 1979. Σχολιάζοντας με βάση την εμπειρία του δήλωσε: «Τα στελέχη που συμμετέχουν στο ETP έχουν ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Όντας μακριά από την εταιρεία σου για έναν χρόνο είναι μια μεγάλη δέσμευση, το ίδιο για εσένα όπως και την εταιρεία σου. Όμως στο τέλος του έτους αυτού θα έχεις στην διάθεσή σου τα καλύτερα εργαλεία για να λειτουργήσεις επιτυχημένα και ανταγωνιστικά στην αγορά αυτή.»

Το ETP, αδιαμφισβήτητα, βοηθάει τις εταιρείες που συμμετέχουν σ’ αυτό να κατανοήσουν την Ιαπωνική και Κορεάτικη αγορά. Επίσης, αποτελέσματα του προγράμματος, δείχνουν ότι κατά μέσο όρο, μέσα σε δέκα χρόνια, οι εταιρείες που συμμετείχαν με στελέχη τους στο πρόγραμμα ETP διπλασίασαν τον κύκλο εργασιών τους με την Ιαπωνία.

Το ETP διοικείται χρηματοδοτείται από τη Γενική Διεύθυνση Εξωτερικών Σχέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τα μαθήματα και η διδακτέα ύλη του ETP αναπτύχθηκαν και υλοποιούνται από μια κοινοπραξία παγκοσμίως αναγνωρισμένων πανεπιστημίων (Sciences Po in Paris, SDA Bocconi School of Management in Milan, the School of Oriental and African Studies in London, Waseda University in Tokyo και Yonsei University in Seoul), ενώ η προώθησή τους έχει ανατεθεί στο Ευρωεπιμελητήριο, την Ένωση Ευρωπαϊκών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων και ενός δικτύου περισσότερων από 40 Επιμελητηρίων σε όλα τα Κράτη-Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ιαπωνία και την Κορέα, ανάμεσα στα οποία και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

O κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Α., δήλωσε: «Το να προσαρμόζεσαι σε τοπικές επιχειρηματικές πρακτικές δεν είναι ποτέ εύκολο, ανεξαρτήτως του που βρίσκεσαι. Παρόλα αυτά, η Ιαπωνία και η Κορέα έχουν ιδιαίτερα πολύπλοκο επιχειρηματικό χαρακτήρα, και γι’ αυτό αποτελούν ακόμα μεγαλύτερη πρόκληση για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι περήφανο που συμμετέχει στο Executive Training Programme, το οποίο παρέχει στις επιχειρήσεις τα συγκεκριμένα εργαλεία για να πετύχουν τα μέγιστα στις αγορές της Ανατολικής Ασίας.»

Γιατί Ιαπωνία και Κορέα;

Η Ιαπωνία και η Κορέα είναι δύο από τις μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο και προσφέρουν πλούσιες ευκαιρίες για τις Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Η Ιαπωνία, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος εμπορικός συνεργάτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Κορέα είναι μια από τις πιο δυναμικές και ανοιχτές οικονομίες στον κόσμο, αποτελεί τώρα την 12η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει γίνει η μεγαλύτερη πηγή ξένων άμεσων επενδύσεων στην Κορέα.


Οι αιτήσεις για το ETP θα πρέπει να κατατεθούν πριν τις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 στην διεύθυνση www.etp.org

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (κο Γεώργιο Γιτσούδη, τηλ. 210 3626236, gige@acci.gr) για περισσότερες πληροφορίες και υποστήριξη.

01/07/2006 ΠΗΓΗ: Τμήμα Προγραμμάτων & Κατάρτισης



 

  • 
ΓΕΜΗ