Υπηρεσίες ΕΒΕΑ   /   Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων   /   Συνέδρια   /   Συνέδρια στο Εξωτερικό


15° Σεμινάριο Ε.Ε. - O.H.E. (EU - UN Procurement Seminar) για συμμετοχή σε διαγωνισμούς προμηθειών των Ηνωμένων Εθνών (Νέα Υόρκη, 9-10/4/2018).

Σας ενημερώνουμε ότι το χρονικό διάστημα 9-10 Απριλίου 2018 πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Bohemian Hall Νέας Υόρκης το 15°, κατά σειρά, ετήσιο επιμορφωτικό σεμινάριο, με αντικείμενο τις διαδικασίες και τους κανόνες λειτουργίας του συστήματος προμηθειών του O.Η.Ε. (E.U. - U.N. Procurement Seminar).

Το σεμινάριο διοργανώνειται από το “European Union Procurement Forum - E.U.P.F.”, το οποίο αποτελεί ομάδα εργασίας εκπροσώπων των Γραφείων Ο.Ε.Υ. κρατών - μελών της Ε.Ε. που εδρεύουν στη Νέα Υόρκη. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση εταιρειών κρατών - μελών της Ε.Ε., οι οποίες ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς προμηθειών των εξείδικευμένων φορέων του Ο.Η.Ε., επί των διαδικασιών και των πρακτικών συμμετοχής στους εν λόγω διαγωνισμούς, προκειμένου να βελτιώσουν την επιλεξιμότητά τους. Παράλληλα, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, διοργανώνονται κατ’ ιδίαν συναντήσεις των εταιρικών στελεχών με τους επικεφαλής ή εκπροσώπους των ειδικευμένων οργανισμών του Ο.Η.Ε.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι το σύστημα προμηθειών του Ο.Η.Ε δημιουργεί μια αγορά αξίας 17 δισ. $ σε ετήσια βάση, ενώ υπάρχουν πλείστες όσες ευκαιρίες σε κλάδους υψηλού ελληνικού ενδιαφέροντος, όπως οι κατασκευές, τα φαρμακευτικά είδη, τα προϊόντα και οι υπηρεσίες πληροφορικής και τεχνολογίας, ο αμυντικός εξοπλισμός, υπηρεσίες catering κ.λ.π.. Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος που δημιουργεί η εν λόγω αγορά είναι το γεγονός ότι επισκέφθηκε πρόσφατα τη Νέα Υόρκη η Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εμπορίου της Σουηδίας, επικεφαλής 10μελούς επιχειρηματικής αποστολής, με αποκλειστικό αντικείμενο την αύξηση της συμμετοχής των σ/εταιρειών στους ανωτέρω διαγωνισμούς.

Ειδικότερα αναφορικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο εν θέματι Σεμινάριο, εφιστούμε την προσοχή στα εξής σημεία:

•              Η προθεσμία για την εγγραφή στο σεμινάριο εκπνέει στις 31.03.2018

•              Η προθεσμία για την εγγραφή στο σεμινάριο, με δυνατότητα διενέργειας κατ’ ιδίαν συναντήσεων με εκπροσώπους του Ο.Η.Ε λήγει στις 9.3.2018, προκειμένου να καταρτισθεί εγκαίρως το σχετικό πρόγραμμα συναντήσεων.

•              Το αντίτιμο που πρέπει να καταβάλει μια εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ανέρχεται σε 975 $ κατ’ άτομο.

Για περαιτέρω αναλυτικές πληροφορίες, καθώς και για την αποστολή φόρμας εγγραφής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα eupf.org

Για περαιτέρω πληροφορίες αναφορικά με το σύστημα και τη διαδικασία προμηθειών του ΟΗΕ μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα www.un.org/Depts/ptd/.

09/04/2018 ΠΗΓΗ: Τμήμα Διεθνών Σχέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ