Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση συμμετοχής των Επιχειρήσεων – μελών του Ε.Β.Ε.Α. στη Διαδικτυακή Έρευνα των Ευρωεπιμελητηρίων – EUROCHAMBRES, με θέμα: “Την αξιολόγηση της λειτουργίας των γρήγορων επιδιορθώσεων Φ.Π.Α. - EU VAT Quick Fixe της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, έως την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022.
πατήστε για μεγέθυνση

ECH_F-144651191.PNG

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, προσκαλεί τις επιχειρήσεις - μέλη του και κάθε ενδιαφερόμενο  να συμμετάσχουν στην Διαδικτυακή Έρευνα που διοργανώνεται από την Επιτροπή Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και Οικονομικής πολιτικής των Ευρωεπιμελητηρίων – EUROCHAMBRES σε συνεργασία με εμπειρογνώμονες στον τομέα του Φ.Π.Α. που εκπροσωπούνται στην πλατφόρμα του Forum Φ.Π.Α.’ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: “Την αξιολόγηση της λειτουργίας των γρήγορων επιδιορθώσεων Φ.Π.Α. - EU VAT Quick Fixe της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, η φόρμα συμμετοχής στην έρευνα θα παραμείνει ανοιχτή προς συμπλήρωση, έως την Παρασκευή, 4 Φεβρουαρίου 2022.

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην προσπάθειά της να βελτιώσει την καθημερινή λειτουργία του ευρωπαϊκού συστήματος Φ.Π.Α. για το διασυνοριακό εμπόριο, μεταξύ των επιχειρήσεων, στα διάφορα κράτη - μέλη της Ένωσης, έχει δημοσιεύσει τέσσερις (4) νέους κανονισμούς, γνωστούς και ως EU VAT Quick Fixe, οι οποίοι τέθηκαν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2020, σ’ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ. Έχοντας περάσει δε, περισσότερα από δύο χρόνια από την έναρξη ισχύος των “Γρήγορων Διορθώσεων - EUVATQuickFixe”, θεωρείται ότι δύναται να γίνει μια αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εφαρμογής τους, προκειμένου να επιτευχθεί βελτίωση, εναρμόνιση και απλούστευση, σ’ αυτό τον τομέα.

 

Μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/EUROCHAMBRES_VAT_Quick_Fixes, το οποίο αποτελείται από έντεκα (11) ερωτήσεις, η συμπλήρωσή του οποίου δεν υπερβαίνει τα 15 λεπτά, η γλώσσα συμπλήρωσης είναι η αγγλική.

 

 

02/02/2022 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ