Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Πρόσκληση προς καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις να υποβάλουν αίτηση για πρόγραμμα Επιτάχυνσης στα πλαίσια του έργου: “GAZELLE: orGAnizing accELaration for high-potential innovative SMEs'' μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου, του έτους 2022

EVEA_F-840705997.pngINTERREG_F1265965464.png

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών(ΕΒΕΑ),Συντονιστής Εταίρος του Έργου με τίτλο: “GAZELLE: orGAnizing accELaration for high-potential innovative SMEs”, του προγράμματος διακρατικής συνεργασίας «INTERREG BALKAN - MEDITERRENEAN 2014 - 2020», με κωδικό ΟΠΣ 5047926, προσκαλεί καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ)να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα Επιτάχυνσης στα πλαίσια του έργου:  “GAZELLE: orGAnizing accELaration for high-potential innovative SMEs”.

Το έργο με τίτλο «Gazelle – orGAnizing accELaration for high-potential innovative SMEs», αφορά στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού μηχανισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών βιώσιμων μέτρων με σκοπό τη δημιουργία, βελτίωση και επιτάχυνση της αγοράς των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην περιοχή Βαλκανικής – Μεσογείου.

 

 Οι "Γαζέλες" είναι καινοτόμες επιχειρήσεις, που χαρακτηρίζονται από τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο των αναπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων νεοφυών επιχειρήσεων, οι επιχειρηματικοί άγγελοι αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης των καινοτόμων επιχειρήσεων.

 

Στο εταιρικό σχήμα του έργου GAZELLE συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

1. ΕΒΕΑ, Ελλάδα

2. Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα

3. ENTERPRISE GREECE, Ελλάδα

4. Επιμελητήριο Ruse, Βουλγαρία,

5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος

6. Οικονομικό Επιμελητήριο, Βόρεια Μακεδονία

 

Το έργο GAZELLE στοχεύει στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού μηχανισμού επιτάχυνσης της διαδικασίας ανάπτυξης για τις "Γαζέλες", προκειμένου να τις κάνει να "τρέχουν ταχύτερα και περισσότερο".

 

Για το σκοπό αυτό, 10 καινοτόμες ΜμΕ από την Ελλάδα έχουν την ευκαιρία να αναζητήσουν «έξυπνα χρήματα», να συνεργαστούν με πανεπιστήμια και να αναζητήσουν συνεργασία με άλλες «Γαζέλες» που συμμετέχουν στο έργο. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω του προγράμματος επιτάχυνσης, της λειτουργίας των τοπικών Κέντρων Υποστήριξης του έργου και της συμμετοχής τους στα επενδυτικά φόρουμ.

Περισσότερες Πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις που θα χρειαστείτε, μπορείτε να επικοινωνείτε στο e-mail info@gazelle-project.eu και στο τηλέφωνο 211.1036916 από τις 9:00 π.μ. έως και τις 16:00 μ.μ.

Προθεσμία Υποβολής: Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι και την 28η Φεβρουαρίου, του έτους 2022.

03/02/2022 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ