Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Διεθνών Εμπορικών Σχέσεων   /   Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων   /   Ανακοινώσεις Ευρωπαϊκών Υποθέσεων


Το CSR Hellas σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη καλούν κάθε ενδιαφερόμενο να συνδράμει στην υποστήριξη δομών ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων

 

Παρά τον περιορισμό των προσφυγικών ροών τους τελευταίους μήνες, το ζήτημα της προστασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ασυνόδευτων ανηλίκων δεν έχει επιλυθεί από τις αρμόδιες Αρχές. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους:

 

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2016 καταγράφηκαν στην Ελλάδα 3.574 ασυνόδευτοι ανήλικοι (πηγή: Η Καθημερινή).

 

Το Ίδρυμα Μποδοσάκη, από την πρώτη στιγμή, έχει αναπτύξει πρωτοπόρες πρωτοβουλίες, γεγονός που αναγνωρίζεται και από δημοσιεύματα του Διεθνούς Τύπου (βλ. επίσης συνημμένο δελτίο τύπου & σχετική είδηση).

 

Το CSR Hellas, συνεχίζοντας να ευαισθητοποιείται σε κοινωνικά ζητήματα άμεσης προτεραιότητας και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μποδοσάκη, καλεί τα μέλη του και όλους όσοι ενδιαφέρονται να συνδράμουν στην ουσιαστική υποστήριξη δομών που φιλοξενούν ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες στη χώρα, προσφέροντας όσα από τα παρακάτω είδη δύναται ο καθένας:

 

  • Ηλεκτρικές συσκευές
  • Τρόφιμα μακράς διαρκείας
  • Απορρυπαντικά πλυντηρίου και μαλακτικά
  • Καθαριστικά όλων των ειδών
  • Κλινοσκεπάσματα και πετσέτες
  • Είδη προσωπικής υγιεινής
  • Eίδη δημιουργικής απασχόλησης (μπάλες, επιτραπέζια παιχνίδια, μαρκαδόρους, χαρτιά, κτλ)

 

Καθώς οι ανάγκες μεταβάλλονται σε πραγματικό χρόνο, όσες εταιρείες επιθυμούν να κάνουν μία δωρεά σε είδος μπορούν να ενημερώνουν το Ίδρυμα Μποδοσάκη στην ηλεκτρονική διεύθυνση giving@bodossaki.gr.

 

Το Ίδρυμα, βάσει των τελευταίων αναγκών των χώρων φιλοξενίας των παιδιών, θα φέρει τους εκπροσώπους των εταιρειών σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους ανθρώπους στις συνεργαζόμενες ΜΚΟ ώστε να διευκολύνεται η διαδικασία παραλαβής των ειδών της δωρεάς.  

 

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις: Γιάννης Κουρής (2103387422 –εσωτ. 104 & yk@csrhellas.org).

 

22/09/2016 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ