Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Μητρώων & Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων   /   Τμήμα Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων   /   Ανακοινώσεις Τμήματος ΑΥΠΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ GAZELLE, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ INTERREG BALKAN MED

                                                                                                                                Αθήνα, 29/01/2029

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΡΓΟΥ GAZELLE, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ INTERREGBALKANMED

 

                                                                                                                                                               

 

Έχοντας υπόψη

 

 

  • Την από 25-06-2019 σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος BALKAN MED και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Subsidy contract No BMP1/2.1/2604/2019)
  • Το από 14-06-2019 συμφωνητικό συνεργασίας εταίρων, μεταξύ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών και των υπολοίπων εταίρων του έργου GAZELLE (partnership agreement)

 

 

σας προσκαλεί

 

να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για την απευθείας ανάθεση της παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο την υλοποίηση των δράσεων του συντονισμού, διαχείρισης και σχεδιασμού επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού έργου GAZELLE

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Αντικείμενο της πρόσκλησης είναι η επιλογή Εξωτερικού Συνεργάτη με σκοπό την υποστήριξη των δράσεων Συντονισμού, Διαχείρισης και Σχεδιασμού Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού έργου GAZELLE- OrganizingAccelerationforHighPotentialInnovativeSMEs, το οποίο υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREGBALKANMED.

 

ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ GAZELLE

              

Το έργο έχει τίτλο «Gazelle -OrganizingAccelerationforHighPotentialInnovativeSMEs» και αφορά στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού μηχανισμού για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση κοινών βιώσιμων μέτρων με σκοπό τη δημιουργία, βελτίωση και επιτάχυνση της αγοράς των Επιχειρηματικών Αγγέλων στην περιοχή Βαλκανικής – Μεσογείου

 

Οι "Γαζέλες" είναι καινοτόμες επιχειρήσεις που χαρακτηρίζονται από τον ταχύ ρυθμό ανάπτυξης, συμβάλλοντας σημαντικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Στο πλαίσιο των αναπτυγμένων επιχειρηματικών οικοσυστημάτων νεοφυών επιχειρήσεων, οι επιχειρηματικοί άγγελοι αποτελούν βασικό παράγοντα ανάπτυξης των καινοτόμων επιχειρήσεων.

 

Παρόλη τη ραγδαία ανάπτυξη στις χώρες της βόρειας Ευρώπης, η αγορά των επιχειρηματικών αγγέλων - επενδυτών στην περιοχή Βαλκανικής - Μεσογείου βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης.

 

Από την άλλη μεριά τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα στην περιοχή αποτελούν σημαντική πηγή γνώσεων και υποστήριξης της καινοτομίας. Όμως όπως ακριβώς η αγορά επιχειρηματικών αγγέλων – επενδυτών έτσι και η διαδικασία μεταφοράς τεχνολογίας βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης στην περιοχή Βαλκανικής – Μεσογείου.

 

Το έργο GAZELLE στοχεύει στην ανάπτυξη και πιλοτική εφαρμογή ενός συνεκτικού μηχανισμού επιτάχυνσης της διαδικασίας ανάπτυξης για τις "Γαζέλες", προκειμένου να τις κάνει να "τρέχουν ταχύτερα και περισσότερο".

 

Ειδικότερα στους στόχους συμπεριλαμβάνονται :

 

  • Ενίσχυση των οργανισμών που μπορούν να στηρίξουν τη δημιουργία δικτύων επιχειρηματικών Αγγέλων
  • Μεταφορά βέλτιστων πρακτικών - ανάπτυξη ολοκληρωμένης μεθοδολογίας - συμπεριλαμβανομένων εργαλείων για επιχειρηματικούς αγγέλους και τους επιχειρηματίες / δυνητικούς επιχειρηματίες, καθώς και εργαλείων μεταφοράς τεχνογνωσίας
  • Ενθάρρυνση συνεργασίας μεταξύ των ενδιαφερόμενων φορέων για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρηματικών αγγέλων στην περιοχή BALKAN-MED

 

Με άλλα λόγια, το έργο GAZELLE μελετά, σχεδιάζει, αναπτύσσει και εφαρμόζει κοινά βιώσιμα μέτρα για τη δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος για καινοτόμες μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) στην περιοχή της Βαλκανικής – Μεσογείου.

 

Επίσης, αξιολογώντας τις υφιστάμενες πολιτικές στην περιοχή Βαλκανικής – Μεσογείου όσον αφορά στην υποστήριξη καινοτόμων ΜΜΕ, το έργο GAZELLE θα αναπτύξει και θα προτείνει νέες πολιτικές καινοτομίας και οικονομικής ανάπτυξης που θα δημιουργήσουν συνέργειες μεταξύ καινοτόμων επιχειρήσεων και επενδυτών σε διακρατικό επίπεδο.

 

Τα πακέτα εργασίας (ΠΕ) του έργου GAZELLEαναφέρονται σε :

ΠΕ1. Διαχείριση του έργου

ΠΕ2. Επικοινωνία

ΠΕ3. Υφιστάμενη κατάσταση και ανάλυση καλών πρακτικών

ΠΕ4. Ανάπτυξη Μεθοδολογίας - Μηχανισμός Υποστήριξης

ΠΕ5. Μέτρα για την υποστήριξη – επιτάχυνση «Γαζελών»

ΠΕ6. Δράσεις βιωσιμότητας

 

Στο εταιρικό σχήμα του έργου GAZELLEσυμμετέχουν οι παρακάτω φορείς :

  1. ΕΒΕΑ, Ελλάδα
  2. Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ελλάδα
  3. ENTERPRISEGREECE, Ελλάδα
  4. Επιμελητήριο Ruse, Βουλγαρία,
  5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Κύπρος
  6. Οικονομικό Επιμελητήριο, Βόρεια Μακεδονία

 

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

Στo πλαίσιoυλοποίησης του έργου GAZELLEκαι σύμφωνα με το Τεχνικό Δελτίο, απαιτείται η υποστήριξη των δράσεων Διαχείρισης του έργου στο πακέτο εργασίας 1 καθώς και η οργάνωση των δράσεων Επικοινωνίας – Ανάπτυξη του Σχεδίου Επικοινωνίας στο πακέτο εργασίας 2, που αφορούν στην συμμετοχή του ΕΒΕΑ στο έργο GAZELLE.

 

Η συμμετοχή του εξωτερικού συνεργάτη στο πακέτο εργασίας 1 αφορά στην υποστήριξη των δράσεων του ΕΒΕΑ και την ανάπτυξη των αντίστοιχων παραδοτέων όπως :

 

Δράση 1.3 – Παραδοτέο D1.1.3

Aφορά στην υποστήριξη της Διαχείρισης του έργου σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του έργου GAZELLEμε συνεχή επικοινωνία μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλεφώνου ή και skype. Για κάθε περίοδο του έργου, ο εξωτερικός συνεργάτης θα επιμελείται εγκαίρως εντός των προθεσμιών τη σύνταξη των εκθέσεων προόδου, βάσει των στοιχείων που θα λαμβάνει από τον επικεφαλής και τους υπόλοιπους εταίρους του έργου.

 

Επίσης ο εξωτερικός συνεργάτης θα ελέγχει τις πραγματοποιθείσες δαπάνες καθώς και τη συμφωνία τους με τις δραστηριότητες του έργου και θα καθοδηγεί το ΕΒΕΑ στη σύνταξη των οικονομικών Πινάκων και την προετοιμασία των οικονομικών αναφορών στο ηλεκτρονικό σύστημα του προγράμματος (ΟΠΣ) σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της διαχειριστικής αρχής.

 

Δράση 1.4 – Παραδοτέο D1.1.4

Υποστήριξη στην ανάπτυξη του συστήματος παρακολούθησης - διαχείρισης του έργου.

Το σύστημα παρακολούθησης – διαχείρισης του έργου αφορά κυρίως στην οικονομική παρακολούθηση του έργου καθώς και την παρακολούθηση του χρονοδιαγράμματος. Το σύστημα θα περιλαμβάνει Πίνακες προϋπολογισμού, δαπανών ανά περίοδο / ανά εταίρο, συνολικών δαπανών για κάθε εταίρο του έργου ώστε να παρακολουθείται σε συνεχή βάση η συνολική απορρόφηση του προϋπολογισμού του έργου GAZELLE.

 

 

Δράση 2.1 – Παραδοτέο D2.1.1

Υποστήριξη στην ανάπτυξη του σχεδίου επικοινωνίας του έργου

Το Σχέδιο Επικοινωνίας θα παρέχει μια συνολική εικόνα των στόχων της επικοινωνίας και του τρόπου με τον οποίο αυτοί θα επιτευχθούν. Θα περιλαμβάνει τις δράσεις επικοινωνίας και δημοσιότητας αναφέροντας πώς, πότε και από ποιον εταίρο θα υλοποιηθούν. Το σχέδιο επικοινωνίας θα αναπτυχθεί με στοιχεία από τεχνικό δελτίο του έργου GAZELLE, σε συνεννόηση με όλους τους εταίρους του έργου.

 

ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΟΥ-ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Η διάρκεια της σύμβασης θα είναι από την υπογραφή της έως τις 24/06/2021 με δυνατότητα παράτασης σε περίπτωση παράτασης της διάρκειας του έργου με τους ίδιους όρους και χωρίς επιπλέον τίμημα.

 

 

ΠΑΡΑΔΟΤΕΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ - ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Τα παραδοτέα στα οποία θα συμμετέχει ο εξωτερικός συνεργάτης είναι :

 

  • για τη Δράση 1.3

το Παραδοτέο θα περιλαμβάνει τις Εκθέσεις Προόδου του έργου GAZELLE

 

  • για τη Δράση 1.4

το Παραδοτέο θα περιλαμβάνει το Σύστημα παρακολούθησης – διαχείρισης του έργου

 

  • για τη Δράση 2.1

το Παραδοτέο θα περιλαμβάνει την 1η έκδοση του Σχεδίου Επικοινωνίας του έργου

 

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΑΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ – ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

 

Η Συνολική αμοιβή για την υλοποίηση του έργου - υπηρεσίας, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 24.280,00 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ.

 

Στο ανωτέρω ποσό της συνολικής αμοιβής περιλαμβάνονται η αμοιβή του αναδόχου και των συνεργατών του, καθώς και τα γενικά έξοδα συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών εισφορών και πάσης φύσεως φορολογικών και άλλων επιβαρύνσεων υπέρ του Δημοσίου ή οποιουδήποτε τρίτου.

 

Η αμοιβή θα καταβάλλεται τμηματικά σύμφωνα με την πρόοδο των εργασιών του έργου, την ανάπτυξη των αντίστοιχων παραδοτέων και την παράδοση και παραλαβή αυτών.

 

Το έργο GAZELLEσυγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους, σύμφωνα με την αριθ. BMP1/2.1/2604/2019 σύμβαση.

 

Σύμφωνα με την υπ΄ αριθ. 1526/16.09.19 απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, το έργο έχει ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων , στη ΣΑΕΠ 685/6.

 

Κατόπιν αυτού, εφόσον επιθυμείτε, καλείστε να υποβάλετε προσφορά η οποία θα περιλαμβάνει τεχνική και οικονομική προσφορά. Στην οικονομική προσφορά θα διατυπώνεται ολογράφως και αριθμητικώς σε ΕΥΡΩ χωρίς ΦΠΑ και με ΦΠΑ ανά παραδοτέο και συνολικά για το προαναφερθέν έργο - υπηρεσία, μέχρι τις 31/01/2020.

 

Η προσφορά σας θα απευθύνεται προς το Τμ. Πληροφορικής ΕΒΕΑ

29/01/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα ΑΥΠΣ



 

  • 
ΓΕΜΗ