Οργάνωση ΕΒΕΑ   /   Διεύθυνση Μητρώων & Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων   /   Τμήμα Ανάπτυξης & Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων   /   Ανακοινώσεις Τμήματος ΑΥΠΣ


Ενημέρωση για τις online υπηρεσίες του ΕΒΕΑ και οδηγίες για πρόληψη και αντιμετώπιση του κορονοϊού από τις επιχειρήσεις

CoronavirusEBEA_F-1506587337.jpg

 

Αγαπητά μέλη,
 
Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), έχοντας λάβει σοβαρά -και από πολύ νωρίς- υπόψη του τις εξελίξεις σχετικά με την ταχεία εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας και επιδεικνύοντας έμπρακτα το αναγκαίο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης που του αναλογεί, έχει -ήδη από τις 13 Μαρτίου 2020- ξεκινήσει να προσφέρει σχεδόν αποκλειστικά online εξυπηρέτηση, σε όλες τις επιχειρήσεις μέλη του, σε ό,τι αφορά στις Υπηρεσίες του Μητρώου και στις συναλλαγές τους με το ΓΕΜΗ.
 
Δείτε εδώ όλους τους τρόπους επικοινωνίας με τις Υπηρεσίες του ΕΒΕΑ.
 
Το ΕΒΕΑ ενθαρρύνει όλες τις επιχειρήσεις-μέλη του να υιοθετήσουν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, βοηθώντας περαιτέρω στον περιορισμό της διασποράς του ιού σε εργασιακούς χώρους και στην προστασία της υγείας των εργαζομένων.
 
Είναι πλέον αυτονόητη προτεραιότητα για όλες τις επιχειρήσεις, η αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής σε όλους τους εργασιακούς χώρους, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
 
Μπορείτε να κατεβάσετε από εδώ τις οδηγίες του ΕΛΙΝΥAΕ για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του ιού σε χώρους εργασίας.
 
Συμπληρωματικά, βρείτε εδώ ορισμένες ανεπίσημες οδηγίες βασισμένες στην εμπειρία από την προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας στην Κίνα.
 
Tο ίδιο το ΕΒΕΑ έχει πάρει μέτρα με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διασφάλιση της υγείας του Προσωπικού του, θεσπίζοντας ευέλικτο ωράριο και προσφέροντας την αναγκαία λειτουργική και τεχνολογική υποστήριξη, ώστε τα 2/3 του προσωπικού του να εργάζονται από το σπίτι τους, το ίδιο παραγωγικά. Ο Οργανισμός μας, συνεχίζει να εξυπηρετείται καθημερινά από προσωπικό ασφαλείας σε ποσοστό 1/3 του συνόλου των υπαλλήλων μας.
 
Βρείτε παρακάτω μια συνοπτική λίστα με τις Ψηφιακές Υπηρεσίες του ΕΒΕΑ προς τις επιχειρήσεις – μέλη του. Σας προτρέπουμε να επισκεφθείτε κάθε μία από αυτές και να ξεκινήσετε να τις χρησιμοποιείτε για να εξασφαλίσετε ακόμη πιο άμεση ενημέρωση και εξυπηρέτηση.
 

19/03/2020 ΠΗΓΗ: Τμήμα ΑΥΠΣ



 

  • 
ΓΕΜΗ