Μητρώο Επιχειρήσεων   /   Ειδικά Μητρώα   /   Εξαγωγείς (Ε.Μ.Ε.)


Έκδοση Βεβαιώσεων για κατ' εξαίρεση Εξαγωγές

ΕΚΔΟΣΗ "ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ" (για επείγουσες και κατ' εξαίρεση εξαγωγές).

Για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιπτώσεων, που απαιτείται να πραγματοποιηθεί επείγουσα εξαγωγή και επειδή η συγκέντρωση όλων των, κατά τα ανωτέρω, απαιτουμένων δικαιολογητικών απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες και προκειμένου να διευκολυνθούν και να προωθηθούν οι εξαγωγές προϊόντων στην αλλοδαπή.

Στις περιπτώσεις αυτές, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις (που υποχρεούνται να εγγραφούν στο ΕΜΕ), κατ' εξαίρεση και σύμφωνα με την Ε4-866/12-2-88 απόφαση του ΥΠ. Εμπορίου, μπορούν :

α. Να υποβάλλουν στο ΕΜΕ τα ανωτέρω (1), (2) και (3) δικαιολογητικά εγγραφής (δηλαδή : την αίτηση-δήλωση, το έντυπο κατάθεσης ατομικών στοιχείων & υποδειγμάτων υπογραφής και το παράβολο) καθώς και φωτοτυπία τιμολογίου της εξαγωγής που επείγει και

β. Να ζητήσουν να τους χορηγηθεί από το ΕΜΕ "ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ", η οποία ισχύει για διάστημα 3 μηνών (από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών), για αποκλειστική χρήση στο ΤΕΛΩΝΕΙΟ και για εξαγωγή προϊόντων έως 150.000€.

ΣΗΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ότι :
  • Η ανωτέρω ΒΕΒΑΙΩΣΗ εκδίδεται "μία και μόνη φορά" (εγκύκλιος Τραπέζης Ελλάδος 1189/25-11-85) και δεν μπορεί να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία από την ίδια επιχείρηση και

  • Η επιχείρηση υποχρεούται όπως, εντός 3 μηνών, προσκομίσει στο ΕΜΕ του ΕΒΕΑ και τα υπόλοιπα δικαιολογητικά, για την ολοκλήρωση της εγγραφής.

(Περισσότερες πληροφορίες χορηγούνται στο τηλέφωνο 210 3645000).

04/08/2011 ΠΗΓΗ: E.B.E.A.



 

  • 
ΓΕΜΗ