Σημαντικές Ανακοινώσεις


Δράσεις του Ο.Η.Ε για την κλιματική αλλαγή, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2021.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2021, το GlobalCompactNetworkHellas σας ενημερώνει για την καμπάνια του UNGlobalCompactBusiness Ambition for 1.5°C” που αφορά στην ανάληψη δράσης για την κλιματική αλλαγή (SDG #13) και τη σχετική πρωτοβουλία Science Based Targets. Σύμφωνα με τις ανωτέρω πρωτοβουλίες, οι επιχειρήσεις καλούνται να θέσουν συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που ευθύνονται για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ώστε να συμβάλουν στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5 °C και στην επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου διοξειδίου του άνθρακα έως το 2050.

Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εστιάζει στο ζήτημα της αποκατάστασης των οικοσυστημάτων με το τρίπτυχο Reimagine. Recreate.Restore, εγκαινιάζοντας τη δράση των Η.Ε. “UN Decade on Ecosystem Restoration” για την περίοδο 2021-2030  που στοχεύει στη συνεργασία όλων των μερών για την πρόληψη και την αναχαίτιση της καταστροφής του περιβάλλοντος, καθώς η αναβίωση των οικοσυστημάτων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια είναι κρίσιμης σημασίας.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, το Global Compact Network Hellas συμμετείχε ενεργά στην εκδήλωση που υλοποίησε  η Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου "Αντώνης Τρίτσης", τη Δευτέρα 7 Ιουνίου 2021, με στόχο τις ενέργειες που προγραμματίζονται για την ανάδειξη και την προστασία του οικοσυστήματος που φιλοξενεί το Μητροπολιτικό Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης".

10/06/2021 ΠΗΓΗ: Τμήμα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων



 

  • 
ΓΕΜΗ