Ανακοινώσεις


Προοπτικές συνεργασίας ελληνικών υπεργολαβικών εταιρειών με αντίστοιχες πορτογαλικές για υλοποίηση έργων στη Σενεγάλη

Το ΕΒΕΑ σας ενημερώνει, μετά από σχετική πληροφότηση από την Β1 Διεύθυνση Σχεδιασμού Εξωστρέφειας και Συντονισμού Φορέων Εξωστρέφειας του Υπουργείου Εξωτερικών ότι πραγματοποιήθηκε, στη Λισσαβώνα (6-9 Οκτωβρίου τ.έ.), η Διεθνής Έκθεση “Tektonika”, που αποτελεί την μεγαλύτερη Έκθεση της Πορτογαλίας στον τομέα των κατασκευών και των δημοσίων έργων. Στην ως άνω Έκθεση έλαβε επίσης χώρα και το “1ο Φόρουμ Στέγασης Πορτογαλίας-Σενεγάλης” ως κοινή πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Σενεγάλης στην Πορτογαλία, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πορτογαλίας – Σενεγάλης και Δυτικής Αφρικής με έδρα το Ντακάρ (CCIPS AO) και του πορτογαλικού οργανισμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την προώθηση του εμπορίου “AICEP”.
 
Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ έγινε επίσημη παρουσίαση από τις Αρχές της Σενεγάλης του «Εθνικού Προγράμματος 100.000 κατοικιών» με σκοπό την προσέγγιση αφ’ ενός Πορτογάλων επιχειρηματιών του κατασκευαστικού κλάδου και αφ’ ετέρου υψηλού επιπέδου εκπροσώπων των κλάδων κατασκευών, ακινήτων και τραπεζικού τομέα της Σενεγάλης.
 
Η υλοποίηση του Προγράμματος εκτείνεται σε έναν ορίζοντα πενταετίας και εγγράφεται στην προσπάθεια του κρατικού μηχανισμού της Σενεγάλης να εξαλείψει τις παραγκουπόλεις, έως το 2035, επιταχύνοντας την πρόσβαση των νοικοκυριών χαμηλού εισοδήματος σε αξιοπρεπείς κατοικίες.
 
Ειδικότερα, η Πορτογαλία έχει αναλάβει την οικοδόμηση 10.000 κατοικιών, από τις 100.000 του Εθνικού Προγράμματος, σε συνέχεια υπογραφής επίσημων σχετικών συμφωνιών, ως ένα μικρό τμήμα μιας ευρύτερης διμερούς συνεργασίας, όπως ανέφερε η Υφυπουργός κα Ndeye, εκπρόσωπος του Υπουργείου Αστικής Ανάπτυξης, Στέγασης και Δημόσιας Υγιεινής της Σενεγάλης που είναι και ο κύριος διαχειριστής του έργου.
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενες εταιρείες-μέλη μπορούν να επικοινωνούν απ’ ευθείας με το Γραφείο ΟΕΥ Λισσαβώνας (ecocom-lisbon@mfa.gr), το οποίο κοινοποίησε επίσης τα στοιχεία των κάτωθι πορτογαλικών εταιρειών που ήδη δραστηριοποιούνται στον κατασκευαστικό τομέα στη Σενεγάλη:
 
1) Εταιρεία: EGB Entreprise Générale de Bâtiment R.Badaracchi Ιστοσελίδα: https://www.badaracchi.com/Accueil/ Υπεύθυνος: Paulo GARCIA, email: paulo.garcia221@gmail.com Τηλ. Επικοιν.: +221 77 637 5076
 
2) Εταιρεία: Camacho Engenharia Ιστοσελίδα: https://rodriguescamacho.com/ Υπεύθυνος: Manuel Rodrigues, email: manuelrodrigues@rc-camacho.com Τηλ. Επικοιν.: +221 77 746 05 53
 
 
Περισσότερες πληροφορίες Γραφείο ΟΕΥ Λισσαβώνας:
 
Τηλέφωνο: (00351 21) 3031267, 3031260-3
ΦΑΞ: (00351 21) 3016902
Ηλ.Ταχυδρομείο: ecocom-lisbon@mfa.gr 

11/11/2021 ΠΗΓΗ: ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ



 

  • 
ΓΕΜΗ